MOTIVUL pentru care bureții de bucătărie au culori diferite. Nu sunt alese întâmplător! Ce înseamnă fiecare culoare, de fapt

Publicat: 24 03. 2023, 18:00
Actualizat: 30 03. 2023, 20:34
Motivul pentru care bureții de bucătărie trebuie să fie schimbați des

V-ați întrebat vreodată de ce bureții de vase au culori diferite? Aceștia au, de obicei, două fețe: o parte abrazivă, pentru curățare, și o parte din celuloză, care are o capacitate mare de absorbție pentru curățarea suprafețelor.

Partea abrazivă este destinată curățării ustensilelor de bucătărie, cu excepția materialelor mai fragile care ar putea fi zgâriate, iar gradul laturii abrazive a unui burete este diferit, în funcție de culoarea acestuia.

Motivul pentru care bureții de bucătărie au culori diferite

Buretele cu partea abrazivă de culoare verde are cel mai dur abraziv dintre toți bureții. Folosit cu lichid de spălat vase, poate curăța murdăria măcinată, reziduurile persistente și alimentele arse.

Pe de altă parte, nu este recomandat să folosiți acest burete pentru a curăța vasele emailate sau orice alte suprafețe fragile, pentru că riscă să le zgârie și să le îndepărteze protecția.

Partea galbenă abrazivă a buretilor curăță toate ustensilele fragile de bucătărie, fiind buretele cu cel mai moale abraziv.

Îl puteți folosi pentru a spăla toate suprafețele fragile sau pentru a va curăța paharele de cristal, de exemplu, sau vasele de porțelan.

Totodată, este ideal pentru curățarea suprafețelor fragile din sticlă care s-ar putea rupe sau zgâria cu un alt burete.

Nu uitați să utilizați codul de culoare al bureților pentru a curăța fiecare suprafață.

De exemplu, buretele verde pentru spălarea farfuriilor cuptorului, cel roșu pentru curățarea tigăilor și buretele galben pentru chiuvetă.

După ce ai folosit un burete, indiferent de culoare, este important să-l clătești bine, apoi să-l storci și să-l lași să se usuce într-un loc aerisit pe un suport care nu reține apă.

Dacă un burete rămâne umed, este mai probabil să dezvolte bacterii și mirosuri neplăcute.

Mai mult, spălați-va bureții cel puțin o dată pe săptămâna cu oțet alb sau bicarbonat de sodiu pentru a preveni proliferarea germenilor. Dacă folosiți bureți zilnic, nu uitați să-i înlocuiți la fiecare două săptămâni.