Oficial! Prima țară din lume care și-a vaccinat toți adulții împotriva coronavirusului

Publicat: 19 03. 2021, 11:52
Oficial! Prima țară din lume care și-a vaccinat toți adulții / Foto: Pixabay.com

Gibraltar a devenit primul stat din lume care și-a vaccinat anti-COVID întreaga populație adultă.

Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, a anunțat Camera Comunelor că teritoriul britanic a ajuns joi la această performanță, mult râvnită de multe țări, scrie Evening Standard, citat de Digi24.ro.

Hancock s-a arătat încântat că Gibraltarul a devenit prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă contra COVID.

34.000 de locuitori și peste 4.000 de cazuri de COVID

Gibraltar are o populație de doar 34.000 de locuitori și a avut 4.263 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, informează OMS.

94 de oameni au pierit în Gibraltar din cauza COVID și în prezent există 26 de oameni bolnavi, dintre care zece sunt vizitatori.

Matt Hancock a precizat că Marea Britanie a oferit asistență Gibraltarului, atât în privința vaccinurilor, cât și a altor aspecte.

Gibraltarul va încheia programul de vaccinare în curând, datorită implicării Marii Britanii.

Statul Gibraltar a avut însă noroc, deoarece a înregistrat puține cazuri de infectare cu tulpina britanică și zero cazuri de infectare cu tulpina sud-africană sau braziliană.

Tulpina britanică a ajuns în mai bine de jumătate din județele României. Avertismentul INSP

Tulpina britanică a SARS-CoV-2 circulă deja în 25 de județe și în Municipiul București, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Studiu: Vaccinul Pfizer este eficient împotriva tulpinii braziliene a SARS-CoV-2

Vaccinul Pfizer s-a dovedit a fi eficient în fața tulpinii braziliene a SARS-CoV-2, potrivit unui studiu de laborator publicat în New England Journal of Medicine.

Rezidenți în Marea Britanie: 730.000 de români au obținut dreptul de ședere în Regatul Unit

730.000 de români sunt rezidenți în Marea Britanie începând cu sfârșitul anului trecut, după Brexit. Numărul acestora a crescut cu peste 100.000 după ultima raportare care a avut loc cu trei luni înaintea de ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.