Orădenii se opun participării la programul Primăriei privind colectarea selectivă a deșeurilor

Publicat: 18 02. 2021, 20:46
Actualizat: 18 02. 2021, 22:38
Orădenii se opun participării la programul Primăriei privind colectarea selectivă a deșeurilor

Locuitorii municipiului Oradea nu sunt interesați de programul Primăriei privind colectarea selectivă a deșeurilor. Doar șapte asociații de proprietari, din totalul de 900, au semnat contractul cu operatorul local de salubrizare. Oamenii refuză acest serviciu, deoarece cred că se va scumpi.

Programul, inițiat de Primăria Oradea în urmă cu trei luni

Programul a fost inițiat de Primăria Oradea în urmă cu trei luni și nu a avut efectul dorit. De aceea, președinții de asociații vor fi chemați la Primărie pentru a li se explica rolul programului.

„După trei luni de la demararea noului sistem de colectare „Plătești cât arunci”, operatorul de salubritate a încheiat doar şapte contracte cu asociaţiile de proprietari din Oradea, din aproximativ 900 de asociații. Motivele sunt diverse, de la motivaţia că salubritatea va fi mult mai scumpă, că nu se cunoaşte bine conţinutul noului contract. Începând cu luna martie vom invita la discuții preşedinţii de asociații, mă voi duce la cât mai multe întâlniri, pentru a explica ce înseamnă dacă nu vom colecta selectiv”, a anunțat primarul orașului Oradea, Florin Birta.

Potrivit datelor oficiale, Oradea a plătit la Fondul de Mediu aproape șase milioane de euro sub formă de penalități deoarece nu a reușit să reducă procentual cantitatea de deşeuri depozitate la haldă, prin reutilizarea și reciclarea materialelor.

Clujul, mai verde. Platforme subterane și saci personalizați cu cod de bare pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere

Primăria din Cluj va amplasa platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere. Vezi care sunt avantajele

City-managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local, că se vor colecta selectiv deșeuri în amestec/ biodegradabile, hârtie/ carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată.

„Primăria Cluj-Napoca va amplasa în acest an 200 de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere, care vor include 800 de containere cu o capacitate de peste 880.000 de litri, investiția totală depășind 10 milioane de lei. O astfel de platformă cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează câte patru containere pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere pentru deșeuri în amestec/ biodegradabile, hârtie/ carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată. Adâncimea platformelor va fi de 2 metri”, a spus Șurubaru.