Pe ce dată exactă trebuie împodobit bradul de Crăciun, de fapt. Dacă nu faci așa, vei avea parte de GHINION tot anul viitor

Publicat: 04 12. 2023, 11:36
Actualizat: 04 12. 2023, 11:38
Pe ce dată exactă trebuie împodobit bradul de Crăciun, de fapt. Dacă nu faci așa, vei avea parte de ghinion tot anul viitor

Unele persoane, mai nerăbdătoare din fire, împodobesc bradul încă din octombrie. Altele, însă, așteaptă până în Ajunul Crăciunului pentru această tradiție.

Dar care este data exactă când trebuie împodobit bradul de Crăciun?

Dacă nu respecți tradițiile, din popor se spune că vei avea ghinion tot anul ce urmează.

Pe ce dată exactă trebuie împodobit bradul de Crăciun, de fapt. Dacă nu faci așa, vei avea parte de ghinion tot anul viitor

Când se împodobește bradul de Crăciun

Tradiția românească spune că bradul de Crăciun nu se aduce în casă și nu se împodobește decât în Ajunul Crăciunului.

Pe de altă parte, britanicii obișnuiesc să împodobească bradul în prima zi a Postului Crăciunului.

Americanii obișnuiesc să amplaseze bradul în casă imediat după Ziua Recunoștiinței, zi care este celebrată în a patra joi din noiembrie, conform Monitorul de Cluj.

Pe lângă brad, creștinii pregătesc și așa numitele coronițe de Crăciun, pe care le agață pe ușile de la intrare. Acestea simbolizează sănătate și noroc, iar forma lor rotundă reprezintă veșnicia dragostei. O altă plantă care se folosește în case în preajma Crăciunului și a Anului Nou este vâscul. Se spune că această plantă este tămăduitoare, simbolizând armonia și pacea, în unele popoare.

Cât costă un BRAD artificial de Crăciun, în 2023. Ofertele sunt de la 29 la 999 de lei

În fiecare an, în apropierea sărbătorilor de iarnă, există o „dispută” tacită în ceea ce privește alegerea unui brad de Crăciun. Să fie natural, cu miros, dar care se usucă și lasă ace pe covor sau artificial, care e versatil, durabil și chiar cu aspect natural. De altfel, aceștia pot contribui cu succes la conservarea mediului.

Dacă alegi această opțiune, trebuie să știi că există diverse variante, în funcție de dimensiuni și caracteristici.

Sunt brazi artificiali „Premium”, disponibili în înălțimea de 2,2 metri, cu prețuri care ajung până la 999 de lei, fiind potriviți pentru cei care doresc să aducă o notă de lux în decorul festiv.

Dar, pentru cei cu un buget mai restrâns, există și brazi la 419 lei, 229 lei sau chiar 139 de lei. Aceste opțiuni asigură calitate la un preț mai accesibil, scrie Click.

În schimb, pentru cei care caută soluții și mai economice, există posibilitatea de a achiziționa un brăduț metalic, la doar 29 de lei.