Povestea unui român bolnav de Covid, care a fost internat un an în spital. Bărbatul a rămas cu sechele pentru tot restul vieții: „Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial”

Publicat: 19 12. 2021, 12:12
Actualizat: 19 12. 2021, 13:29
Gabriela Toma (FOTO - Facebook/RO Vaccinare)

RO-Vaccinare, platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19, a prezentat pe pagina de Facebook cazul unui român bolnav de Covid, care a fost internat un an întreg în spital.

Gabriel Toma povestește că boala i-a provocat diabet insulino-dependent, i-a afectat vederea și i-a indus o oboseală cronică care nu se mai termină, dar și afecțiuni cardiace sau dureri de picioare de care nu poate scăpa orice ar face.

Acesta a spus care au fost efectele Covid asupra sa:

  • vedere deteriorată;
  • oboseală;
  • dureri ale picioarelor de la genunchi în jos și amorțirea labelor picioarelor;
  • probleme cardiace;
  • diabet insulino-dependent;

Mai mult, el are un mesaj ferm pentru cei ce nu cred nici acum în panemia pe care o trăim: „ Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial cum mult prea mulți consideră că este”.

  • „Un an… (…) S-a împlinit un an de când m-am externat… Un an de când am părăsit spitalul învingător în lupta pentru viață dar simțindu-mă mai mult ca un învins… SARS-CoV-2 nu este o glumă… Nu este o simplă răceală, nu este un complot mondial cum mult prea mulți consideră că este. Un an de luptă pentru a reveni la cel ce am fost. Un an în care viața mea s-a desfășurat axată mai mult pe înlăturarea efectelor bolii decât pe a trăi. Un an de supraviețuire…”, scrie pe pagina de Facebook „RO-Vaccinare”.

Despre starea de oboseală, Gabriel Toma precizează că a reușit să o înlăture cu kinetoterapie, după o evaluare profesionistă într-un cabinet de medicină sportivă cu specialiști foarte buni. Plus un supliment numit Sarcodyn.

De durerile de picioare și amorțeală, însă, nu am scăpat. A încercat balneoterapie, tratamente galvanice, lasere și altele, dar degeab, astfel că va încerca și oxigenoterapia, dar care costă foarte mulți bani.

„După părerea mea, cea mai bună abordare împotriva virusului și bolii sale este vaccinarea. Să riști din încăpățânare să ajungi în situația în care am ajuns eu într-o vreme în care nu exista vaccin, acum că există variante perfecționate, este stupid”, este concluzia lui Gabriel Toma.