Puțini români îl cunosc! Orașul din inima României cu izvoare minerale unice

Publicat: 10 02. 2024, 12:28

Puțini români îl cunosc! Știai că există în inima României un oraș cu izvoare minerale unice? Orașul Borsec, căci despre el este vorba, se află în lanțul muntos al Carpaților Orientali la N-E Județului Harghita, într-o depresiune situată la interferența Munților Giurgeului Munții Bistriței și Călimani, la o altitudine cuprinsă între 850–950 m. 

Iar pentru cei care își doresc o vacanță în Borsec, primarul orașului anunța încă de anul trecut investiții, dar și noi avantaje pentru cei care ajung aici. Conform edilului, Centrul spa&balneo de la Borsec a fost renovat și deschis în urmă cu mai bine de un an de zile.

Primarul dezvăluia în urmă cu un an că procedurile ar putea fi decontate parțial de cei care au asigurare de sănătate.

”Vrem să readucem tratamentele care au fost înainte de 2001 când a fost închisă vechea bază de tratament. Deci, o să fie hidroterapie care se va face cu căzi cum a fost pe vremuri, avem mofetă, o să fie masaj medical, electroterapie, cameră cu sare, inhalatoare cu sare, baie cu greutăți și tot felul de alte proceduri vrem să facem și anul viitor proceduri cu parafină. Deci, tot ceea ce înseamnă tratament mai ales cu apă minerală pentru că de asta era renumit Borsecul și veneau oamenii pentru tratament cu apă minerală”, a spus primarul din Borsec, Mik József.

Investiția pentru centrul balnear din stațiunea Borsec a depășit 8 milioane de euro. Centrul cuprinde un SPA, o bază de tratament și are o capacitate de 1.000 de persoane pe zi vara și 700 de persoane iarna.

Oraşul Borsec dispune de factori naturali terapeutici

Oraşul Borsec dispune de următorii factori naturali terapeutici:

  • apă minerală carbogazoasă, bicarbonatată, calcică, magneziană, sodică, hipotonă pentru cură internă;
  • bioclimat tonic

Indicaţii terapeutice:

  • afecţiuni gastrointestinale – gastrite hipoacide şi hiperacide, gastroduodenite cronice, enterocolopatii cronice, nespecifice, tulburări funcţionale ale colonului;
  • afecţiuni care necesită cure de colereză – colecistite cornice nelitiazice, dischinezii biliare;
  • cure dediureză dupăinfecţii urinare sau în cazuri de bacteriuria asimptomatică;
  • boli de nutriţie şi metabolism.

Sursa foto: Facebook