Puțini șoferi știu. Ce AMENDĂ riscă cei care își spală mașina în fața casei

Publicat: 06 08. 2023, 09:54
Actualizat: 06 08. 2023, 09:54

Puțini șoferi știu că riscă amenzi usturătoare dacă își spală mașina în fața casei. Mulți recurg la acest gest fie pentru că vor să economisească bani, fie pentru că nu sunt mulțumiți de serviciile oferite de spălătoriile auto. 

O mașină trebuie spălată în mod regulat, dar în unele cazuri este chiar interzis prin lege ca acest lucru să se întâmple în fața casei.

De exemplu, în Germania, amenzile sunt de-a dreptul usturătoare pentru cei care își spală mașina în fața casei: legea prevede sancțiuni de până la 50.000 de euro.

În landul Baden-Württemberg, din sudul Germaniei, este total interzisă spălarea mașinilor acasă pe timpul verii, când praful din Sahara este adus de vânt, scrie publicația merkur.de.

Mai exact, autoritățile au decis să interzică persoanelor fizice sau juridice să spele mașina, dacă nu poate demonstra că apa menajeră ajunge în sistemul public de canalizare.

Măsura are rolul de a preveni infiltrarea în sol a apei cu detergenți și diverși compuși chimici, care pot ajunge în pânza freatică.

Amendă de până la 5000 de lei dacă șoferii nu fac un sigur lucru

Amendă de până la 5000 de lei dacă șoferii nu fac un sigur lucru! Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan, vrea ca amenzile pentru cei care nu plătesc parcarea să se majoreze substanțial.

Compania de parking susține că a apelat la această variantă din cauza bucureștenilor care nu plăteau amenzile în valoare de 200 de lei. Astfel, spun oficialii, să respecte regula pentru a evita o pierdere consistentă din buzunarul propriu.

Totodată, reprezentanții companiei susțin că, de când au pus regulamentul de parcare în aplicare, foarte mulți bucureșteni au ignorat amenzile de 200 de lei și speră că o sumă mai consistentă îi va face pe oameni să fie mai atenți.

Costul pentru o oră de parcare în Bucureşti este de 5 lei pe oră.

„Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, și între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat al Primăriei București. (Citește continuarea aici…)

Sursa FOTO: Facebook