Scările rulante din Pasajul Universității se vor schimba cu suma de patru milioane de lei

Publicat: 05 07. 2023, 16:21

Primăria Capitalei anunță că cele opt scări rulante din Pasajul de la Universitate urmează să fie schimbate cu suma de patru milioane de lei. Potrivit Municipalității, scările nu mai pot fi reparate.

„Înlocuim scările rulante exterioare din Pasajul Universității și amplasăm lifturi noi în Pasajul Piața Presei Libere! Prin Administrația Străzilor București, am demarat două proceduri prin care dotăm Pasajele Universității și Piața Presei Libere cu scări rulante și ascensoare noi”, a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Potrivit acestuia, pentru Pasajul Universității vor fi achiziționate 8 scări rulante exterioare, care le vor înlocui pe cele nefuncționale, care nu mai pot fi reparate.

„La finalul procedurii, cele 4 intrări în pasajul Universității (Acces Teatrul Național, Acces Spitalul Colțea, Acces Universitate, Acces Muzeul Universității) vor fi dotate cu câte 2 scări rulante noi”, mai precizează Stelian Bujduveanu.

Potrivit lui Nicușor Dan, valoarea estimată a investiției din Pasajul Universității este de 3.512.605 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 03 august 2023.

În ceea ce privește pasajul de la Piața Presei Libere, vor fi achiziționate două lifturi noi, ca urmare a faptului că cele vechi au fost vandalizate.Valoarea estimată pentru această achiziție este de 600.000 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 iulie 2023.

„Astăzi reparăm ceva, mâine se strică altceva”

Marian Bârgău, director general al Administrației Străzilor, a anunțat, încă din martie anul acesta,  în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că cele opt scări rulante de la ieșirea din Pasajul de la Universitate sunt degradate și vor fi schimbate cu suma de patru milioane de lei.

„Scările au cel puțin 20 de ani de funcționare, din păcate nu se mai pot repara, astăzi reparăm ceva, mâine se strică altceva, și atunci am ajuns la concluzia că ar trebui înlocuite, plus că, la momentul respectiv, au fost puse scări de interior, iar acolo este mai mult o zonă de exterior, și am luat în calcul acest aspect. Se infiltrează apa și se degradează. Partea de sus nu a fost gândită cu o copertină”, a precizat Marian Bârgău.