Sectorul 6 va avea primul spital. Câte paturi vor fi disponibile și ce specializare va exista în noua unitate medicală

Publicat: 28 04. 2021, 14:13
Actualizat: 28 04. 2021, 16:29
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (FOTO: Facebook)

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat miercuri – pe pagina sa de Facebook – construcția primului spital din sectorul pe care-l conduce. Unitatea va avea cel mult 150 de paturi și va fi specializată în disciplina pediatrie, iar clădirea va fi amplasată pe un teren cedat Primăriei Sectorului 6 de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) .

Sunt fericit! Consiliul General a votat în urmă cu câteva minute trecerea în admnistrarea Primăriei Sectorului 6 a unui teren de pe bulevardul Timișoara (zona Valea Cascadelor) pentru construirea unui spital de dimensiune mică / medie cu până la 150 de paturi cu specializări multiple, axat în principal pe pediatrie”, a scris Ciprian Ciucu.

Edilul, care a precizat că acesta va fi primul din sectorul 6, a mai spus că licitația pentru stabilirea constructorului ar putea fi organizată la toamnă.

Dăm drumul rapid la Studiul de Fezabilitate si sper ca anul acesta, până în toamnă să scoatem la licitație lucrările de execuție. În acest moment nu există NICIUN spital în Sectorul 6”, a afirmat el.

Ionuț Moșteanu (USR) cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE, MAI în subordinea Ministerului Sănătății

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu cere trecerea spitalelor Ministerului Apărării, SRI, SIE, Ministerului de Interne în subordinea Ministerului Sănătății, pentru că nu trebuie să existe români „speciali” în lupta cu boala.

Ionuț Moșteanu a scris, recent, pe Facebook, că prim-ministrul a declarat că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii, deși subliniază că „foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului”. El se referă la spitalele MApN, SRI, SIE, MAI.

China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar 5 zile!

La începutul acestui an, China a construiit un spital, într-un ritm alert, pentru a face noului val al pandemiei de COVID-19.

Astfel, un spital de 1.500 de camere pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus a fost finalizat sâmbătă, 16 ianuarie, după doar cinci zile de la începutul lucrărilor de construcție.

Spitalul este unul dintre cele șase, cu un total de 6.500 de camere construite în Nangong, la sud de Beijing, în provincia Hebei, potrivit The Associated Press citată de New York Post. Un alt spital de 3.000 de camere se află în construcție în Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei.