Ionuț Moșteanu (USR) cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE, MAI în subordinea Ministerului Sănătății

Ionuț Moșteanu (USR) cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE, MAI în subordinea Ministerului Sănătății
Ionuț Moșteanu (USR) cere trecerea spitalelor MApN, SRI, SIE, MAI în subordinea Ministerului Sănătății / Foto: Facebook
Publicat: 12/04/2021, 07:34

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu cere trecerea spitalelor Ministerului Apărării, SRI, SIE, Ministerului de Interne în subordinea Ministerului Sănătății, pentru că nu trebuie să existe români „speciali” în lupta cu boala.

Ionuț Moșteanu a scris, duminică noaptea, pe Facebook, că prim-ministrul a declarat că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii, deși subliniază că „foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului”. El se referă la spitalele MApN, SRI, SIE, MAI.

„Să începem acest demers”

„În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi”, scrie Moșteanu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, nu trebuie să existe români „speciali” în lupta cu boala.

„Haideți să facem asta! Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene de baronii locali”, mai spune Ionuț Moșteanu.

Premierul Florin Cîțu a transmis, duminică seara, cu un nou mesaj despre Spitalul Foișor, precizând că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România.

Cîțu: „Am cerut transparență, coerență, profesionalism…”

„Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, este mesajul postat pe Facebook de Florin Cîțu.

Anterior, după ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, premierul a spus, despre o eventuală remaniere a lui Vlad Voiculescu, că „orice decizie despre un ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța”.

În cadrul aceleiași declarații, întrebat cine ar trebui să facă un pas în spate după scandalul de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a răspuns că „este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult