Situația apei calde din București. Sute de blocuri din toate sectoarele funcționează „sub parametri”

Publicat: 22 06. 2021, 16:01

Pe site-ul Termoenergetica apar marți mai multe avarii prin care sute de locații din toate sectoarele bucureștene au probleme cu furnizarea apei calde. Șeful Companiei spune însă că nu există avarii majore, care să afecteze zone mari, iar majoritatea problemelor actuale se vor rezolva până marți seară, în timp ce pentru sectorul 4 se estimează că punerea în funcțiune se va face miercuri dimineață.

Mai multe avarii apar marți pe site-ul companiei Termoenergetica, în toate sectoarele din București. Dacă în anumite zone apa caldă nu curge deloc, în altele se distribuie în regim de avarie, adică nu foarte caldă.

„Lista pare lungă, dar nu există în prezent avarii care să afecteze zone mari. Sunt mici probleme, punctuale, sau lucrări programate pentru reparații, așa cum avem în fiecare zi, în fiecare vară.

Mai sunt niste liste mari, cu funcționare sub parametri, însemnând câteva grade sub normal. Dar avarii majore nu există în acest moment, nicăieri în București”, a declarat, pentru Gândul, șeful Termoenergetica, Adrian Gîtlan.

În urmă cu mai puțin de o lună, Bucureștiul a fost paralizat de mai multe avarii care au dus la întreruperea furnizării apei calde, iar zeci de mii de bucureșteni din aproape toate sectoarele au fost afectați.

Sistemul de termoficare din București este foarte vechi și avariat

Sistemul de termoficare din București este foarte vechi și foarte afectat. Fără investiții majore, iernile din Capitală vor deveni din ce în ce mai grele.

Comisia Europeană a aprobat  în luna amai o investiție de 216 milioane de euro în sistemul de termoficare al Bucureștiului

„Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai mari din lume, furnizând căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28 % din căldură între sursă și consumator”, se arată în comunicatul Comisiei Europene, din luna mai.