Situație inedită la POȘTĂ. Un colet trimis de la București la Mangalia a ajuns în… Mongolia

Publicat: 19 02. 2023, 21:24
Sursa foto: Facebook

Cu toții suntem destul de obișnuiți cu unele confuzii în ceea ce privește numele unor locuri, cum ar fi celebra încurcătură dintre București și Budapesta sau chiar cea dintre comuna Bogata din România și capitala Columbiei, Bogota, care a făcut furori printre internauții români acum câțiva ani.

Dar există și altele și se pare că nici Poșta Română nu a scăpat de încurcături de acest gen.

Astfel, un colet trimis de la București la Mangalia a ajuns, dintr-o eroare, în… Mongolia. Astfel, expediția a ajuns la destinatar în șase luni, cu toate că distanța București-Mangalia e de doar 260 de kilometri.

În loc să parcurgă doar atât, coletul a ajuns la 5.700 de kilometri distanță, în Mongolia.

Coletul conținea volumul „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Chiar ea este cea care a trimis prin poștă cartea către o persoană din Mangalia, potrivit Adevărul.

„Un volumaș din Rousseau, trimis de la București în iulie, ajuns de sfîntul Crăciun. Trimis la Mangalia, interceptat în Mongolia. Așa se întîmplă în istoria ideilor. Ajung missent pe cine știe unde, și apoi ne mirăm”, spune Veronica Lazăr pe contul său de Facebook.

Poșta Română își înnoiește flota auto: 200 de mașini cumpărate

Poșta Română a cumpărat 200 de mașini, ceea ce reprezintă o înnoire pentru aproximativ 20% din flota auto a operatorului naţional de servicii poştale.

Valoarea contractului este de aproape 19 milioane de lei.

„Am achiziţionat 200 de maşini care reprezintă undeva la aproape 20% din parcul auto. Achiziţia este în valoare de aproximativ 19 milioane lei şi este un mic pas în modernizarea şi creşterea mobilităţii companiei”, a declarat directorul general al companiei, Valentin Ştefan.

Pe de altă parte, într-un interviu exclusiv pentru GÂNDUL, directorul Poștei Române a declarat că societatea a intrat într-un proces de reorganizare încă din prima săptămână a acestui an, demers care este estimat să dureze două, trei luni. Valentin Ștefan a explicat că se urmărește reducerea numărului de directori și o flexibilizare a modului de lucru în companie.

Citește mai multe AICI!