Toaletele publice automate din București se închid. „Nu s-au mai primit bani de 7 luni de la Primăria Capitalei” EXCLUSIV

Publicat: 26 05. 2021, 15:41
Actualizat: 26 05. 2021, 16:10

Aproximativ 100 de toalete publice automate din București se vor închide. Dezactivarea lor a început deja, multe dintre ele fiind înfășurate cu folie negră. Potrivit informațiilor Gândul.ro, Primăria Capitalei nu a mai plătit de 7 luni chiria către firma care închiriază aceste toalete.

Mai multe toalete publice racordabile din București s-au închis deja, așa cum se poate vedea din imaginile publicate de Gândul.ro.

Este vorba de toalete din toate zonele Capitalei, precum Unirii, aproape de Piața Alba Iulia, zona Crângași – Podul Grant, unde sunt închise deja două toalete automate din parcuri.

Astfel de cabine sunt închise și la Piața Charles de Gaulle, iar în Parcul Crângași, miercuri la orele prânzului, toaleta de la intrarea principală nu avea curent, ușa fiind deschisă.

Noi am sunat la numărul de telefon care apare pe acest toalete, unde ne-a răspuns un angajat al firmei Comex Rom SRL, de la care Municipalitatea închiriază cabinele racordate la rețeaua de apă și canal a orașului.

Avem cam 130 de toalete automate, se vor închide cam 100, restul ar putea rămâne la sectoare. Patronul nostru nu mai are bani să ne dea, nici pentru salarii, nici pentru întreținerea cabinelor, pentru că de 7 luni Primăria Capitalei nu mai plătește nimic”, ne-a spus angajatul de la Comex.

Marius Pavel (CGMB): „Nicușor Dan vrea să le transfere către sectoare”

Închiderea acestor toalete ne-a fost confirmată și de către Marius Pavel, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Am discutat cu cei de la Direcția de Utilități Publice și mi s-a transmis că din peste 100 vor mai rămâne doar 18, pentru că nu sunt bani. Nicușor Dan vrea să le transfere la sectoare”, a precizat Marius Pavel pentru Gândul.ro.

Redacția Gândul a cerut un punct de vedere de la Primăria Capitalei legat de această situație, însă, până la ora publicării acestui articol nu s-a transmis un răspuns.

Taximetriștii, cei mai afectați de închiderea toaletelor

Cert este că bucureștenii sunt din ce în ce mai afectați de calitatea slabă a serviciilor din oraș, mai ales în ceea ce privește parcurile, unde nu se face nici curățenie nici dezinsecție.

La toate acestea se mai adaugă și lispa toaletelor civilizate, iar cei mai afecați de închiderea acestor cabine vor fi taximetriștii.

„Este o situație fără precedent, suntem 2o.000 de șoferi de taxi care nu vom avea unde să ne facem nevoile. Deja am avut probleme, am oprit la Aviatorilor și am avut un șoc când am văzut toaleta oprită”, ne-a sus Ionuț G., un taximetrist din Capitală.