VIDEO EXCLUSIV | Ce salarii au angajații la salubrizare în Sectorul 5. Primar interimar: „Aduc oamenii din provincie ca să presteze acest serviciu”. De ce nu vor mulți bucureșteni să dea cu mătura pe străzi

Publicat: 14 02. 2023, 10:00

This browser does not support the video element.

Constantin Melnic, primar interimar al Sectorului 5, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că angajații din societățile subordonate, precum cea de salubrizare, sunt aduși din provincie, asta în condițiile în care foarte mulți locuitori ai sectorului nu vor să muncească.

Constantin Melnic, primar interimar al Sectorului 5, a explicat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” ce ar trebui să facă primăria pentru incluziunea socială a locuitorilor din această administrație.

„V-am zis ce vreau să fac. Cu liderii de opinie din comunitatea respectivă, chem și ONG-urile, identificăm ce soluții putem găsi. Pentru că noi ne propunem să nu mai avem abandon școlar. Pentru asta am făcut sistemul „Școală după școală”, unde servim și o masa caldă, și cam toate unitățile de învățământ au această utilitate. Încercăm să-i facem pe copii să vină la școală, să nu stea pe stradă. La școală, la grădiniță, la creșe”, a declarat Constantin Melnic în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Primarul interimar al Sectorului 5 a mai precizat că majoritatea angajaților din subordonate vine din provincie, pentru că mulți cetățeni nu vor să muncească.

„Eu îi aștept, și oricând am disponibiliate să-i angajez”

„Eu îi aștept, și oricând am disponibiliate să-i angajez în unitățile subordonate primăriei, și mă refer la societatea de salubrizare și la societatea de infrastructură. Eu sunt deschis, de pildă la societatea de salubrizare aduc oamenii din provincie, ca să presteze serviciul de salubrizare în Sectorul 5”, a declarat Constantin Melnic în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Primarul interimar a mai precizat că salariul la societatea de salubrizare este „undeva la 2.500 de lei, plus bonuri de masă, în mână”.