Nicușor Dan despre o posibilă confruntare cu Gabriela Firea: În seara aceasta este o invitație de dezbatere 1 la 1, la Realitatea TV, unde o să mă duc. M-aș bucura să vină!

Nicușor Dan despre o posibilă confruntare cu Gabriela Firea: În seara aceasta este o invitație de dezbatere 1 la 1, la Realitatea TV, unde o să mă duc. M-aș bucura să vină!
Publicat: 23/09/2020, 19:03

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și de USR-PLUS la Primăria Capitalei, spune că a lansat mai multe invitații la dezbatere Gabrielei Firea, pe care primarul în funcție le-ar fi refuzat. Candidatul dreptei spune că speră ca Firea să accepte o invitație de dezbatere 1 la 1, miercuri, la Realitatea Tv, dar că „nu crede că o să vină”.

Nicușor Dan: Mai întâi am invitat-o la televiziune și a spus: așteaptă, apoi am vrut să organizăm împreună, în sala de Consiliu, nu a dat, practic, niciun răspuns

O dezbatere publică ar fi fost o oportunitate în care bucureștenii să afle adevărul, prin confruntarea principalilor doi protagoniști la aceste alegeri locale. Gabriela Firea a refuzat. Vă aduceți aminte tot șirul de discuții. Mai întâi am invitat-o la televiziune și a spus: așteaptă, apoi am vrut să organizăm împreună, în sala de Consiliu, nu a dat, practic, niciun răspuns. A existat, ieri, o invitație de la postul B1, nu a venit. Mai este, în seara aceasta, o invitație de dezbatere 1 la 1, de la postul Realitatea Tv, unde o să mă duc. M-aș bucura să vină! Nu cred că o să vină”, a declarat Nicușor Dan la o conferință de presă susținută miercuri.

Declarațiile lui Nicușor Dan vin pe fondul unei campanii electorale în care principalii candidați s-au acuzat reciproc că s-au eschivat de la dezbateri

În acest context, fostul președinte Traian Băsescu și actual candidat al PMP la Primăria Capitalei a anunțat, duminică, că și-a făcut testul anti-drog, cerința cerută de Gabriela Firea contracandidaților săi pentru a participa la dezbateri. Fostul președinte spune că rezultatul a ieșit negativ, la fel și cel de COVID-19 și, ulterior, s-a declarat dezamăgit că aceste confruntări așteptate de electoratul bucureștean nu au avut loc.

Traian Băsescu: Eu vă propun public o dezbatere în doi (n.r. cu Gabriela Firea), iar dacă Nicuşor Dan vrea să vină este cu atât mai bine pentru electorat

„Eu vă propun public o dezbatere în doi, iar dacă Nicuşor Dan vrea să vină este cu atât mai bine pentru electorat. Vă propun ca dezbaterea să fie organizată în sala de consiliu a PMB. Noi doi sau trei stăm la masa de prezidiu iar presa în sală. Vă propun ca fiecare din noi să primească la început un timp de 15 minute în care să-şi prezinte programul, după care să lăsăm presei trei ore pentru întrebări adresate alternativ fiecărui candidat”, a declarat luni Traian Băsescu.

„Am adresat mai multe invitații către Gabriela Firea. Am răspuns la cel puțin 10 minciuni pe care le-a expus în spațiul public despre ce aș fi spus eu, am vorbit despre pretinsele realizări cum ar fi: cei 50 de km de conductă înlocuiți, un miliard de euro fonduri europene atrase și tot felul de alte bazaconii”, a declarat miercuri, pe acest subiect, Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Candidatul dreptei invită bucureștenii la vot: Este ca și cum te-ai duce la magazin. Este același pericol și pericolul este mai mare să rămâi cu o administrație iresponsabilă

„În ceea ce privește Coronavirus, eu invit bucureștenii să vină la vot. Este ca și cum te-ai duce la magazin. Este același pericol și pericolul este mai mare să rămâi, într-o criză medicală care se va prelungi, este pericolul mai mare să rămâi cu o administrație iresponsabilă 4 ani, decât să faci efortul să mergi o jumătate de oră la vot. În general, solicit bucureștenilor să vină la vot, pentru că este ceva ce ține de viitorul lor și, așa cum am spus, avem o administrație profund incompetentă, profund coruptă și ar fi, chiar tragic, să continue să administreze orașul acesta mai departe”, a mai spus Nicușor Dan la conferința de presă de miercuri.

Întrebat de jurnaliști care este candidatul la Primăria Capitalei care are cele mai multe șanse, Nicușor Dan a răspuns: „Consider că am prima șansă. Există doar doi candidați care pot să câștige: Gabriela Firea și cu mine. Consider că orice vot, pentru orice care vrea ca această administrație să plece de la conducerea Bucureștiul, trebuie să dea un vot util, pentru că altfel aruncă votul și, implicit, o favorizează pe Gabriela Firea”.

Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni seara, la Teatrul Naţional Bucureşti, priorităţile programului cu care s-a înscris în cursa electorală.

„Miza acestor alegeri, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, şcoli, condiţii de viaţă, este de fapt despre demnitate şi este despre rezistenţa bucureştenilor la nesimţire, la spoială, la impostură. Sunt foarte optimist că o să ieşim victorioşi din această campanie şi că o să fie momentul de început al noului Bucureşti, al unui Bucureşti al demnităţii şi al unui Bucureşti în care oamenii vor fi parte din acest oraş şi mândri că lucrează pentru construcţia lui”, a susţinut Dan.

La eveniment au participat şi preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?