Ești șofer și ai ajuns pe o stradă din sectorul 4? Ce se întâmplă dacă parchezi pe locul altuia

Publicat: 30 01. 2015, 15:47

Consiliul local sector 4 a interzis printr-un regulament „blocarea locului de parcare de resedință atribuit regulamentar unei persoane, prin ocuparea acestui loc cu un alt autovehicul, aparținând unei alte persoane decât utilizatorul”.

Șoferii care nu vor respecta această prevedere riscă să le fie ridicat autoturismul, scrie hotnews.ro. „În situația în care nu este respectată deplina folosință a locului de parcare atribuit regulamentar unei persoane, autovehiculul care obstrucționează folosința acestui loc va fi ridicat, transportat și depozitat într-un loc special amenajat, de către Poliția Locală Sector 4. Terenul se află situat în București, str. Drumul Jilavei, nr.2, sector 4 și este atribuit, în folosința gratuită, pe o durată de cinci ani, Poliției Locale Sector 4. Autovehiculele ridicate vor fi depozitate pe terenul respectiv, intrând în paza materială a Poliției Locale Sector 4, timp de maximum un an”, relevă regulamentul.

Dincolo de ridicarea mașinii, șoferii riscă să plătească și o amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei. „Luând în considerare faptul că legislația aflată în vigoare, mai sus amintită, nu clarifică în mod expres situația ocupării, fără drept, a locurilor din parcarea de resedință și pentru asigurarea unui climat de ordine și încredere a relațiilor sociale, deschidere către interesele cetățeanului și principiile care guvernează activitatea autorităților publice, este necesar a se crea un standard legislativ care să asigure respectarea deplinei folosințe a locurilor de parcare atribuite, în mod valabil, în parcajele de resedință, pe raza administrativă a sectorului 4″, se arată în hotărâre.

Pe de altă parte, noul regulament de parcare interzice expunerea mașinilor spre vânzare pe domeniul public și privat al Sectorului 4. „Nerespectarea dispozițiilor prevăzute la art. 15 constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 50 de lei la 100 de lei, pentru persoane fizice și de la 60 de lei la 120 de lei, pentru persoane juridice”, se mai arată în proiectul de regulament.