A apărut un nou vaccin anti-COVID. Serul este diferit faţă de cele existente

A apărut un nou vaccin anti-COVID. Serul este diferit faţă de cele existente
Publicat: 02/11/2021, 10:12
Actualizat: 03/11/2021, 09:54

A apărut un nou vaccin anti-COVID. Este vorba despre Covovax, serul produs de compania americană Novavax.

Vaccinul Covovaxi va fi pentru prima dată utilizat în Indonezia, aceasta fiind prima țară care a autorizat folosirea lui. Vaccinul este diferit față de cele care au apărut până acum. Covovax este un „sub-unitar”, bazându-se pe proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.

Eficacitate de 90,4% împotriva Covid-19 şi de 100% împotriva cazurilor severe şi moderate

Vaccinul are o eficacitate de 90,4% împotriva Covid-19 şi de 100% împotriva cazurilor severe şi moderate. Serul poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8 grade Celsius, adică poate fi transpotat și distribuit cu ușurință și în zonele în care nu există o infrastructură sanitară performantă.

„Această primă autorizare a vaccinului Novavax împotriva COVID-19 ilustrează angajamentul nostru pentru un acces global echitabil şi va satisface o nevoie vitală pentru Indonezia, care, în ciuda faptului că este a patra cea mai populată ţară din lume, continuă să lucreze pentru a oferi suficiente vaccinuri populaţiei sale”, a declarat Stanley Erck, preşedintele companiei Novavax, potrivit Agerpres.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase