• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

Alertă națională. De ce este România mai expusă decât alte țări la coronavirus?

Alertă națională. De ce este România mai expusă decât alte țări la coronavirus?

Spre deosebire de alte țări, România ar putea fi mai expusă la apariția unei adevărate epidemii de coronavirus urmare a traficului intens spre și dinspre Italia! Tocmai de aceea autoritoritățile se pregătesc să ia o serie de măsuri speciale de prevenție și control.

În primul rând, granița de vest a României va fi „blindată”: nimeni nu intră în țară fără să fie verificat. Apoi, se au în vedere și aeroporturile.

Pe „Otopeni” deja s-au luat primele măsuri de protecție. Reprezentanții Aeroportului Internațional „Henri Coandă” au anunțat că toți pasagerii care sosesc din Italia, în special din Milano, Bergamo, Treviso și Torino, vor tranzita zona charter, acolo unde li se va da să completeze o serie de chestionare cu datele personale.

Printre întrebările la care vor trebui să răspundă sunt unele legate de durata șederii în România, dar și cât timp au petrecut în regiunile din Italia aflate în carantină. În plus, vor fi rugați să menționeze și dacă au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus.

În weekend deja au fost medici de la DSP prezenți la Aeroportul Henri Coandă. Toate datele colectate vor ajunge la Direcțiile de Sănătate Publică din județe și din București.

Mai mult, reprezentanții aeroportului au decis ca o dată la patru ore să se facă desinfecție pe „Otopeni”, informează Pro Tv!

Dr. Adrian Călugăru: „În cazul în care apare o persoană care este cu febră, conform regulamentului sanitar internațional, echipajul de pe aeronavă are obligația ca pe această persoană să o izoleze în ultimul rând al avionului și să anunțe turnul de control, ca să luăm măsurile respective. Persoana respectivă va fi evacuată cu sprijin de la ISU, de la DSU, iar călătorii respectivi vor completa acele formulare și vor fi monitorizați zilnic”.

Autoritățile din România au decis ca persoanele care sosesc în țară din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia să fie plasate în carantină timp de 14 zile! Aceleași măsuri au fost luate și de autoritățile italiene. În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus.

Raed Arafat: Coronavirusul nu se manifestă ca o gripă obișnuită. Poate suferi mutații

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut o serie de precizări cu privire la simptomele și tratamentul în cazul infecției cu coronavirus, subiect arzător în România în acest moment din cauza situației tot mai grave din Italia.

Infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, duminică seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, el arătând că acest tip de virus poate suferi mutații, informează Mediafax.

Tags:
Inchide