ANUNȚ NEAȘTEPTAT! Alexandru Rafila: Cadrele medicale care au COVID-19 ar putea trata pacienții infectați

Redactor:
Gandul
ANUNȚ NEAȘTEPTAT! Alexandru Rafila: Cadrele medicale care au COVID-19 ar putea trata pacienții infectați
PANDEMIE. Alexandru Rafila: Să fim pregătiți în septembrie, mai puțin elevi în clase, programe decalate / Sursă Foto: Gândul Live

Prof. Dr. Alexandru Rafila a precizat că în anumite condiții cadrele medicale care au fost diagnosticate cu noul COVID-19 ar putea ajunge să trateze pacienții infectați.

Președintele Scoieții Române de Microbiologie a explicat în ce cndiții s-ar putea ajunge în această situație, potrivit Mediafax.

„Concret, s-ar putea face în felul următor: să le asigur condiții de izolare în timpul nopții, de exemplu, dacă lucrează ziua, într-un hotel sau într-un spațiu dedicat, iar ei să vină a doua zi la serviciu, îngrijesc pacienții, poartă echipament de protecție ca să nu transmită intefcția altor colegi sau pacienților și pur și simplu, atât timp cât sunt asimptomatici, nu prezintă boala, practic, își continuă activitatea în mod normal”, a explicat Alexandru Rafila.

De asemenea, acesta a explicat și situația în care testul unui medic iese pozitiv.

„Dacă este asimptomatic și îl testezi pozitiv, atunci îl tratezi. Dacă nu, își continuă activitatea timp de două săptămâni. Dacă nu face boala, cu atât mai bine”, a mai precizat acesta potrivit sursei citate.

×

Urmăriți Gândul LIVE Fie în capitală, fie la mare, lumea petrece fără nicio reținere. Nimeni nu mai ține cont de distanțare și de purtarea măștii, iar poliția trece prin mijlocul mulțimii fără să schițeze niciun gest! https://bit.ly/2Ay1nSZ Alice Grasu, manager al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Luni, 6 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide