Decizie fără precedent! Ce fac SUA cu 60 de milioane de vaccinuri AstraZeneca

Decizie fără precedent! Ce fac SUA cu 60 de milioane de vaccinuri AstraZeneca
Decizie fără precedent! Ce fac SUA cu 60 de milioane de vaccinuri AstraZeneca / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/04/2021, 22:24

Decizie fără precedent la nivel mondial. SUA au decis să doneze 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca! Beneficiare vor fi țările care au nevoie, anunță Casa Albă.

Deocamdată, nu se știe care sunt statele norocoase și nici când va începe distribuirea dozelor. Cert este doar că SUA își doresc ca tot mai mulți oameni să beneficieze de șansa vaccinării împotriva Covid-19.

Canada și Mexic, nominalizate de Joe Biden

Luni, 26 aprilie, Washingtonul a făcut public planul de a dona circa 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca către țările care au probleme cu imunizarea populației. Însă, conform spuselor lui Andy Slavitt, consilier la Casa Albă pe probeme de Covid-19, vaccinurile vor fi distribuite „pe măsură ce acestea vor fi disponibile”. „Statele Unite urmează să pună la dispoziția altor țări 60 de milioane de doze AstraZeneca, în momentul în care vor fi disponibile”, a scris Andy Slavitt pe Twitter.

Cel mai probabil, vaccinurile vor fi distribuite în lunile care urmează. Înainte de asta, însă, se va face o evaluare a siguranței de către autoritățile medicale competente.

Nu se știe ce țări vor beneficia de ajutorul nesperat al Americii. Totuși, în martiie, administrația Biden anunțase că va trimite 4 milioane de doze de vaccin către Canada și Mexic. Cert e că, acum, se fac presiuni ca SUA să sprijine și India, dar și alte țări care se confruntă cu o criză fără precedent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase