Încă 10 cazuri cu tulpina britanică de COVID, descoperite în România! În total, 18 persoane sunt infectate cu noua variantă de Sars-Cov-2

Încă 10 cazuri cu tulpina britanică de COVID, descoperite în România! În total, 18 persoane sunt infectate cu noua variantă de Sars-Cov-2
Sursă Foto: Pixabay- Caracter Ilustrativ
Publicat: 30/01/2021, 17:51
Actualizat: 30/01/2021, 17:57

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că încă 10 noi cazuri cu noua variantă de Sars Cov- 2 au fost identificate în România, probele fiind prelucrate în laboratorul Medlife și raportate vineri după-amiază la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP)/Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua tulpină de Sars-Cov-2. Potrivit raportului, probele de acum care conțin noua tulpină provin din București – 6 probe, din Vâlcea – 2 probe, și din Cluj – 2 probe. Orașele din care s-au recoltat toate probele sunt București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia și Călărași.

Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021.

MedLife anunțase, anterior, că din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării, s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Cei doi clujeni care au tulpina britanică a Covid-19 nu au fost în Marea Britanie

Cele două persoane din Cluj care au tulpina britanică a Covid-19 nu au fost în Marea Britanie și nici nu au intrat în contact cu vreo persoană venită de acolo.

Prefectura Cluj a anunțat, sâmbătă, referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică în Cluj, că este vorba despre două persoane de 29, respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte județe, dar rezidenți în județul Cluj.

Cele două persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid19, iar analizele ulterioare au scos la iveală că este vorba despre tulpina britanică.

Au fost izolate acasă pe 14 zile, fiind depistate cu Covid-19 în 14 ianuarie.

Starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din aceasta zonă. Nu exista nicio legătură epidemiologică între cele două cazuri”, susține prefectul de Cluj, Mircea Abrudan, citat de Mediafax.

Medic român aflat în SUA, anunț teribil despre noua tulpină de COVID-19 din Africa de Sud: “Suntem speriați! S-ar putea să nu fie acoperită de Pfizer și Moderna”

Adrian Pop, medic român aflat în SUA, este îngrijorat, la fel ca și mulți experți, de noua tulpină de COVID-19 apărută în Africa de Sud, care nu ar putea fi acoperită de vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech, ceea ce ar reprezenta o problemă teribilă.

Medicul Adrian Pop este stabilit de mai mulți ani în Statele Unite. Este profesor universitar la Hofstra School of Medicine şi Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Huntington Hospital-Northwell Health din New York și are o vastă experiență în domeniu.

În cadrul unui interviu, cadrul medical a dezvăluit că în SUA lucrurile nu sunt deloc liniștite, deoarece există date care arată că vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna nu ar avea efect împotriva tulpinei de COVID-19 din Africa de Sud.

Apariția noilor tulpini mai contagioase a creat o senzație de nesiguranță în personalul nostru medical și în rândul pacienților. Avem foarte mulți oameni care vor să se vaccineze cât mai repede și nu avem suficient vaccin pentru toți. Vreau să vă spun că tulpina aceasta britanică este încă acoperită de acest vaccin. Noi suntem mai speriați de tulpina care vine din Africa de Sud! Este o tulpină nouă, iar datele preliminare ne arată că s-ar putea să nu fie acoperită nici de vaccinul Pfizer, nici de vaccinul Moderna! Deci noi, America, Joe Biden, a închis granițele cu Africa de Sud începând de ieri, ca să nu mai poată intra turiști din zona respectivă. Dacă tulpina din Africa de Sud apare pe aici, s-ar putea să fie un dezastru”, a spus medicul Adrian Pop.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
El este Robert, tânărul de 23 de ani care a murit în teribilul accident din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Un bărbat a făcut descoperirea vieții în grădina casei: o piatră cu inscripții, veche de...
×