Medicul Mihai Craiu s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Sunt alergic și am astm”

Medicul Mihai Craiu s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Sunt alergic și am astm”
Medicul Mihai Craiu s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Sunt alergic și am astm” Sursă foto: Facebook Mihai Craiu
Publicat: 12/01/2021, 15:44
Actualizat: 12/01/2021, 15:45

Medicul Mihai Craiu a fost vaccinat, luni, împotriva coronavirusului. Cunoscutul pediatru încurajează persoanele care au anumite afecţiuni şi se tem de efectele adverse ale vaccinului anti-COVID să se imunizeze. Totodată, medicul a precizat că are astm și este alergic.

Craiu: „Nicio reacție adversă”

Astăzi am făcut, conform programării, prima doza a vaccinului împotriva maladiei COVID19. Deși am astm și sunt alergic am luat această decizie. Decizia informată a plecat de la cântărirea, fără emoție, a potențialelor efecte adverse descrise în analiza recomandărilor CDC privind ambele vaccinuri elaborate pe platformă ARN mesager față de riscul complicațiilor bolii -me de alergii, Răul cel mai mic e vaccinarea”. Până acum nici o reacție adversă. Nimic în 12 ore. Voi reveni dacă este cazul. Altfel „no news, good news”, a scris medicul Craiu pe pagina sa de Facebook.
Sursă foto: Mihai Craiu Facebook

“Școlile trebuie neapărat redeschise”

Dr. Mihai Craiu solicită redeschiderea unităților de învățământ în condiții de deplină siguranță, precizând că elevii suferă și au nevoie de interacțiune.

Medicul pediatru este de părere că, în primă fază, creșele și grădinițele ar trebui redeschise, având în vedere că, în Occident, au funcționat fără vreun risc epidemiologic. În continuare, Mihai Craiu a atras atenția că toți copiii nu mai suportă tipul de alienere din prezent.

Redeschiderea școlilor este o obligație a noastră, a tuturor, de la părinți până la autorități. Nu știu când va fi acel moment, dar cred că există timpul în viitorul apropiat – cu sprijinul epidemiologilor, care o să ne spună cât de răspândită este noua tulpină, să se elaboreze un plan ca să se deschidă în siguranță școlile acolo unde se poate, adică în zonele verzi. În acest moment, trebuie deschise întâi grădinițele, creșele, care știm din occident că au funcționat fără vreun risc epidemiologic. Personal cred, ca părinte și ca medic, că școlile trebuie neapărat deschise. Copiii nu mai suportă acest tip de alienare. Dacă ne uităm aici avem o serie întreagă de prezentări pentru fenomene nevrotică, pentru depresie, copiii suferă, au nevoie de interacțiune. Noi trebuie să facem ce este sigur pentru ei”, a declarat medicul pediatru.