Pandemia de COVID a fost cel mai probabil provocată de o scurgere dintr-un LABORATOR din China, conform Departamentului de Energie al SUA

Pandemia de COVID a fost cel mai probabil provocată de o scurgere dintr-un LABORATOR din China, conform Departamentului de Energie al SUA
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27/02/2023, 14:55

Virusul care a dus la pandemia de Covid-19 a apărut cel mai probabil ca urmare a unei scurgeri din laborator, dar nu ca parte a unui program de arme, potrivit unui studiu actualizat şi clasificat al Departamentului de Energie al SUA din 2021, furnizat Casei Albe şi parlamentarilor americani de rang înalt.

Virusul care a condus la apariția pandemiei a apărut cel mai probabil dintr-o scurgere de laborator, dar nu ca parte a unui program de arme, potrivit unui studiu actualizat și clasificat al departamentului de energie al SUA din 2021, furnizat Casei Albe și parlamentarilor americani de rang înalt, scrie Wall Street Journal, citat de The Guardian.

Descoperirea departamentului apare într-o actualizare a unui document din biroul directorului de Informații Naționale Avril Haines, notează jurnaliștii WSJ. Informația apare după ce o constatare emisă cu „încredere moderată” de către FBI arăta că virusul s-a răspândit după scurgerea dintr-un laborator chinez.

Concluzia departamentului de energie – care supraveghează o rețea de 17 laboratoare din SUA, inclusiv domenii de biologie avansată – ar fi semnificativă, în ciuda faptului că, după cum se spune în raport, agenția și-a făcut raportul actualizat cu „încredere scăzută”.

Ipotezele contradictorii cu privire la originile Covid-19 s-au centrat fie pe un animal neidentificat care transmite virusul la oameni, fie pe scurgerea accidentală a acestuia dintr-un laborator de cercetare chinez din Wuhan.

OMS: COVID-19 a provocat aproape 7 milioane de decese în întreaga lume

Răspândirea Covid-19, doar unul dintr-o serie de coronavirusuri infecţioase care au apărut, a surprins organismele globale de sănătate la începutul anului 2020. De atunci, a provocat aproape 7 milioane de decese în întreaga lume, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, şi a perturbat comerţul şi turismul.

Fostul preşedinte american Donald Trump a politizat problema, numind-o „virusul Chinei”, lucru pe care succesorul său democrat Joe Biden a încercat să-l evite.

Descoperirile actualizate ale departamentului de energie sunt în contradicţie cu rapoartele altor patru agenţii de informaţii americane care au conchis că epidemia a început ca rezultat al transmiterii naturale de la un animal infectat. Două agenţii rămân nehotărâte.

Oficialii americani, scrie Wall Street Journal, au refuzat să discute noile informaţii sau analize care au determinat departamentul de energie să-şi schimbe poziţia. Ei au mai remarcat că departamentul de energie şi FBI au ajuns la aceeaşi concluzie din motive diferite.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Ziua Naţională, sărbătorită la bordul avionului. Momentul în care zeci de pasageri încep să cânte...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Fiica Ronei Hartner, răpusă de durere la căpătâiul mamei. Rita a fost susținută de tatăl...
Aurel Pădureanu, primele declarații de la înmormântarea Ronei Hartner! Ce relație a avut artista cu...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Simbolul ASCUNS de pe drapelul ROMÂNESC! Puțini ȘTIU ce înseamnă DE FAPT
UNIREA Ungariei cu România! Cutremur în toată Europa: Era ceva natural
Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii
VIDEO | Ultimele imagini cu Rona Hartner. Ce spunea artista despre moarte într-un live, înainte...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...