ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis: „Voi cere premierului și ministrului de Interne să revină asupra acordului cu BOR. Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis: „Voi cere premierului și ministrului de Interne să revină asupra acordului cu BOR. Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”
TENSIUNI. Klaus Iohannis, criticat de oficialii maghiari: România luptă cu doi viruși în același timp / Sursă FOTO: presidency.ro
Publicat: 15/04/2020, 12:21
Actualizat: 15/04/2020, 13:12

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, înainte de ședința de la Cotroceni, că le va cere premierului Orban și ministrului Vela să revină asupra acordului cu BOR. Șeful statului i-a rugat din nou pe români să stea acasă pentru a nu se ajunge la o explozie a cazurilor.

„Din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem peste 40 de persoane în plus cu coronavirus. Nici vorbă de coronavirus. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm .Ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții crează mari complicații. Se întâmplă și cu un așa zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă. Nu s-a înțeles foarte bine ce este acolo. Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile au fost prea optimiste.Voi solicita premierului și ministrului să evină asupra acordului. Să găsească dacă vor o formulă asupra principiului stați acasă. Indiferent ce vă spun unii și alții eu vă spun ce vă spun medici și experții. Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis are miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă.

La această şedinţă participă prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Klaus Iohannis, a semnat marți, 14 aprilie, decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României. Decretul prevede prelungirea până la 14 mai a tuturor restricțiilor impuse deja.

„În pofita restricțiilor fără precedent nu există semne certe ale unei încetiniri a ritmului pandemiei de coronavirus la nivel global. Numărul de decese crește zilmic într-un ritm alert. Fără aceste măsuri de izolarea ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. E tocmai scenariul negru pe care ne-am propus încă de la primele semne ale epidmeii să îl evităm. Acțiunea fermă și timpurie salvează vieți.Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă a cazurilor, suprapopularea spitalelor și o presiune imensă pe sistemul sanitar”, a declarat Klaus Iohannis, marți, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată