Valeriu Gheorghiță: România se află pe locul 3 în Europa în ceea ce privește numărul de doze de vaccin administrate în ultimele șapte zile la suta de locuitori

Valeriu Gheorghiță: România se află pe locul 3 în Europa în ceea ce privește numărul de doze de vaccin administrate în ultimele șapte zile la suta de locuitori
Cum va funcționa lista de așteptare din platforma de vaccinare. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 23/01/2021, 16:56

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă că numărul persoanelor care s-au programat pentru vaccinare a crescut semnificativ, ceea ce dovedește succesul campaniei de imunizare din România.

Totodată, el a mai spus, în cadrul unei intervenții la Digi24, că România se află pe locul al treilea în Europa în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele șapte zile, raportat la suta de locuitori.

„Avem un nivel de acoperire de 2% din populație și ne situăm între primele țări europene ca acoperire a vaccinării și pe locul 3 în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Crește numărul de persoane care se programează pentru imunizare

Oficialul a mai declarat că din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de campania de vaccinare, astfel că în ultimele zile a crescut destul de mult numărul celor care s-au programat pentru a fi imunizați.

El a adăugat că numărul persoanelor care s-au programat depășește numărul de doze de vaccin disponibile în acest moment în țara noastră.

„Odată cu etapa a doua și procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfășoară activități esențiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare și depășește numărul dozelor disponibile. Ne bucură dorința românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări și dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză și să vaccinăm persoane noi”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a explicat și că scăderea numărului de doze de vaccin livrate de Pfizer nu este o particularitate pentru România, ci este în acest moment o problemă la nivel european.

„Ne dorim o continuitate a activității de vaccinare, că să putem trece cât mai ușor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment și nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor țărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puțin decât era estimat”, a mai explicat acesta.

Comisia Europeană se așteaptă ca livrările să revină la normal

Comisia Europeană a anunțat joi că se așteaptă ca grupul farmaceutic americano-german Pfizer-BioNTech să revină la ritmul de producție normal al vaccinului împotriva COVID-19 începând de săptămâna viitoare.

Anunțul vine în contextul în care Pfizer a diminuat recent numărul de doze ale vaccinului împotriva COVID-19 livrate statelor membre ale Uniunii Europene față de planul convenit.

Pfizer și BioNTech au anunțat săptămâna trecută diminuarea temporară a cantităților de vaccin livrate statelor membre ale Uniunii Europene, ca urmare a unor procese tehnice interne desfășurate cu scopul de a crește capacitatea de producție a vaccinului împotriva COVID-19.

Și România se numără printre statele afectate, astfel că țara noastră va primi doar 50% din volumul programat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului