A MURIT actorul Lance Reddick, cunoscut pentru rolurile din „The Wire” și „John Wick”. Avea 60 de ani

A MURIT actorul Lance Reddick, cunoscut pentru rolurile din „The Wire” și „John Wick”. Avea 60 de ani
Lance Reddick / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18/03/2023, 07:20
Actualizat: 18/03/2023, 07:23

Actorul american Lance Reddick, care s-a remarcat prin interpretarea locotenentului Cedric Daniels în serialul TV „The Wire” (2002-2008), a murit la vârsta de 60 de ani.

Trupul neînsuflețit al actorului a fost găsit vineri în casa sa din Studio City, California, potrivit site-ului „TMZ”.

Conform „The Hollywood Reporter”, decesul a avut loc din cauze naturale.

Reddick promovase recent ”John Wick 4”, ultimul episod al francizei lui Keanu Reeves, în care l-a interpretat pe Charon, portarul hotelului Continental Hotel, un centru al crimei subterane din New York.

Înzestrat cu o voce sonoră și memorabilă, Reddick a lucrat adesea ca actor de voce în proiecte precum The Vindicators, DuckTales, Rick and Morty și Castlevania și și-a împrumutat vocea și pentru jocuri video.

În televiziune a mai jucat în serialul „Lost” (2008-200), în rolul lui Matthew Abaddon, „Fringe” (2008-2013), „Bosch” (2014-2021), în rolul lui Irvin Irving. A jucat rolul lui Papa Legba în sezonul al treilea din „American Horror Story” (2014), rol pe care l-a repetat și în sezonul opt.

Cariera lui Lance Reddick

Născut în Baltimore, Maryland, la 31 decembrie 1962, Reddick a studiat la Eastman School of Music a Universității din Rochester din New York, unde și-a luat diploma de licență, apoi a continuat la Yale School of Drama.

Reddick avea deja mai multe roluri, în special seria „Oz”, dar „The Wire”, care a avut premiera în iunie 2002, a schimbat traiectoria carierei sale. Drama lui David Simon a explorat criminalitatea și corupția din Baltimore și este considerat una dintre cele mai mari seriale din toate timpurile.

Moartea actorului vine cu puțin timp înainte de lansarea celui de-al patrulea film „John Wick”, care va ajunge în cinematografele din SUA pe 24 martie. El a realizat deja o serie de alte proiecte, inclusiv spinoff-ul „John Wick The Ballerina” (Citește mai multe detalii despre subiect aici…) și remake-ul „White Men Can’t Jump”, care vor apărea pe 19 mai.

Reddick era căsătorit cu Stephanie Diane Day și avea doi copii: Yvonne Nicole și Christopher, scrie La Stampa.

CITEȘTE ȘI:

Sally Field dezvăluie care a fost pentru ea cel mai nereușit sărut pe ecran și cine i-a fost partener

Ryan Reynolds: „Rolurile din filmele cu supereroi sunt mult mai ușoare decât cele din musicaluri”

„Indiana Jones 5” are primul trailer și un nou titlu | VIDEO

Regizorul Ang Lee l-a ales pe fiul său Mason să joace rolul lui Bruce Lee într-un nou film biografic despre legenda artelor marțiale

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase