TOP 30 cele mai bune filme de Valentine’s Day | VIDEO

TOP 30 cele mai bune filme de Valentine's Day | VIDEO
Publicat: 11/02/2023, 10:00

TOP 30 cele mai bune filme de Valentine’s Day: filmele de Ziua Îndrăgostiților au, ca multe alte lucruri, mai multe nuanțe. Există poveștile de iubire cu final fericit, pentru atunci când vrei să simți că totul va fi în regulă. Ai filmele clasice pentru atunci când ai nevoie să evadezi din realitatea de zi cu zi. Sunt musicaluri, pentru atunci când viața este ca un cântec și vrei să simți asta prin toți porii. Și da, există filme triste pentru că uneori – inclusiv de Ziua Îndrăgostiților, mai ales de Ziua Îndrăgostiților – s-ar putea să nu ai chef de dragoste.

Pentru că pe 14 februarie nu trebuie să fie doar sărbătoarea iubirii, ci și o celebrare a filmelor bune, a poveștilor cu final fericit și de ce nu, a speranței, am făcut pentru tine o listă cu 30 de filme pe care să le vezi în această perioadă.

Top 30 cele mai bune filme de Valentine’s Day

Indiferent dacă vrei să te emoționezi, să râzi sau să plângi, am strâns pentru tine 30 dintre cele mai bune filme care să se potrivească dispoziției tale, indiferent care ar fi aceea.

„Pride and Prejudice” / „Mândrie și prejudecată” (2005)

Este un film clasic pe bună dreptate. Romanul lui Jane Austen a fost adaptat (și remixat) de multe ori înainte. Dar dragostea dintre fiica unui moșier, Elizabeth Bennet, și un nobil, Fitzwilliam Darcy, prinde viață când poveste este spusă de Keira Knightley și Matthew Macfayden. Fie că este vorba de cuvintele de dragoste ale domnului Darcy sau de drama din jurul relației lor, filmul te va vrăji cu totul.

„How to Lose a Guy in 10 Days” / „Cum să scapi de un tip în 10 zile” (2003)

În această comedie romantică de la începutul anilor 2000, Benjamin Berry (Matthew McConaughey) pariază cu colegii săi că poate face o femeie să se îndrăgostească de el în puțin peste o săptămână. Dar nu este singurul pregătit pentru provocare. Scriitoarea Andie Anderson (Kate Hudson) decide că va începe să iasă la întâlniri cu un bărbat și să-l alunge în 10 zile. Dar faptul că au gândit fix același scenariu îi face perfecți unul pentru celălalt, lucru pe care nu l-au luat în calcul.

„Love Jones” / „În căutarea dragostei” (1997)

Ce ar fi Ziua Îndrăgostiților fără un pic de dramă romantică? Ei bine, Darius (Larenz Tate) și Nina (Nia Long) din „Love Jones” sunt aici pentru a-ți oferi cantitatea potrivită. Darius, un scriitor aspirant, și Nina, o fotografă în căutarea consacrării, simt o conexiune instantanee atunci când se întâlnesc la un club din Chicago. Legătura lor comună cu muzica, poezia și fotografia îi face să exploreze această conexiune și să se îndrăgostească. Cu toate acestea, scânteia riscă să se stingă atunci când Nina decide să se mute la New York și să repare relația cu fostul ei logodnic.

„Love, Rosie” / „La capătul curcubeului” (2014)

Când sentimentul „să nu distrugem prietenia” se întâlnește cu filmele romantice, rezultă „Love, Rosie”. Cei mai buni prieteni de foarte multă vreme, Rosie (Lily Collins) și Alex (Sam Claflin) sunt despărțiți când Alex și familia sa se mută din Dublin în America. Filmul urmărește cele două personaje în timp ce își mențin conexiunea vie în ciuda distanței, atât fizice, cât și temporale.

„10 Things I Hate About You” /  „10 lucruri nu-mi plac la tine” (1999)

Celebră comedie romantică, cu Julia Styles și Heath Ledger în rolurile principale, spune povestea lui Kat Stratford (Stiles), o adolescentă inteligentă și rebelă, concentrată mai mult pe a lua o poziție în fața nedereptăților decât să aibă relații cu băieți. Acest lucru reprezintă o problemă pentru sora ei mai mică Bianca (Larisa Oleynik), nevoită să respecte regulile casei și să iasă la întâlniri numai după ce Kat va avea un iubit. Cue Patrick Verona (Ledger) are sarcina de a câștiga inima lui Stratford. Și cine ar putea rezista serenadei lui Ledger „Can’t Take My Eyes Off of You?”

„While You Were Sleeping” /  „În timp ce tu dormeai” (1995)

O comedie romantică despre o femeie îndrăgostită de un bărbat care nu știe de existența ei și care ar avea ocazia sa afle daca n-ar intra în coma. În fiecare dimineață, Lucy (Sandra Bullock) îl vede pe Peter (Peter Gallagher) în gara, când el se duce la slujbă, iar ea este la job, în ghereta pentru bilete. Într-o zi însă are ocazia de a intra în viața lui în cel mai straniu fel cu putință. Peter e atacat de niște hoți care îl împing pe șine, iar Lucy sare și îl salvează. Numai că Peter intră în comă din cauza căzăturii iar Lucy, care îl însoțește la spital, este luata din greșeală drept logodnica lui, inclusiv de părintii lui Peter. Pentru că nu apucă să nege la timp, Lucy se vede în situația de a improviza din mers detalii despre viața ei cu un om care zace în coma și pe care nici măcar nu-l cunoaște. Distracția începe când Lucy își da seama că se simte tot mai atrasa de Jack, fratele lui Peter, pe care măcar apuca sa îl cunoască.

„Sleepless in Seattle” / „Nopți albe în Seattle” (1993)

Pentru că nimic nu spune romantism mai mult decât mersul până la Empire State Building sperând să găsești un Tom Hanks tânăr și disponibil emoțional. Cel puțin asta aflăm din comedia romantică de la începutul anilor ’90, în care un Sam Baldwin (Tom Hanks), văduv, este ajutat de fiul său Jonah (Ross Mallinger) pentru a-și găsi o nouă soție cu ajutorul unui program de la un post de radio. După ce l-a auzit pe Sam discutând despre sentimentele sale în emisiune, Annie Reed (Meg Ryan), se îndrăgostește de el, în ciuda faptului că era logodită. Nesigură de ceea ce se va întâmpla, dar sigură de sentimentele ei, îi scrie lui Sam rugându-l să se întâlnească la New York.

„When Harry Met Sally” / „Când Harry a cunoscut-o pe Sally” (1989)

Nu ne putem imagina o lume în care Harry (Billy Crystal) să nu o întâlnească pe Sally (Meg Ryan). Scris de Nora Ephron, acest clasic al anilor ’80 este un element de bază în lumea comediilor romantice pentru râsete, dar pentru fluturii din stomac pe care oricine i-ar putea simți când relația lui Harry și Sally evoluează. Reprezentarea personajelor de către Billy Crystal și Meg Ryan te va face să vrei să începi cât mai curând posibil tot restul vieții alături de cineva.

„Portrait of a Lady on Fire” / „Portretul unei femei în flăcări” (2019)

Poate nu vrei o comedie romantică. Poate simți nevoia de ceva întunecat, dureros, plin de dor. Pune pe listă acest film de epocă tulburător, cu acțiunea plasată în 1770, în Franța. Marianne (Adèle Haenel), o pictoriță, este însărcinată să realizeze portretul de nuntă al lui Héloïse (Luàna Bajrami). Dar Héloïse este o mireasă reticentă și Marianne trebuie să o picteze în secret. Ea o observă ziua, cu o intimitate care înflorește între cele două, pe măsură ce portretul – chiar lucrul care le va sfâșia inimile în cele din urmă – progresează.

„Love, Simon” / „Cu drag, Simon” (2018)

Toată lumea este în căutarea unei povești de dragoste grozave, inclusiv Simon Spier, în vârstă de 17 ani. La fel ca în majoritatea poveștilor de dragoste, apar provocări, inclusiv ca Simon să nu cunoască identitatea băiatului anonim de care s-a îndrăgostit online. Filmul îl urmărește pe Simon în timp ce acesta se îndrăgostește, ascunde secrete de prietenii săi și se face pace cu identitatea lui.

„Love Actually” /  „Pus și simplu dragoste” (2003)

„Love Actually” urmărește viețile amoroase împletite ale câtorva londonezi în perioada Crăciunului. De la un fermecător Hugh Grant ca prim-ministru până la declarația emblematică de dragoste a lui Andrew Lincoln (în ciuda faptului că este pentru soția celui mai bun prieten al său), comedia romantică are ceva pentru toată lumea (inclusiv pentru cei care urăsc genul acesta de sărbătoare).

„Ticket to Paradise” / „Bilet pentru paradis” (2022)

Georgia Cotton (Julia Roberts) și fostul ei soț David Cotton (George Clooney) călătoresc în Bali, Indonezia, pentru a o împiedica pe fiica lor să se căsătorească și să repete greșeala lor. Între încercările lor disperate de a sabota nunta, duoul care se ceartă reaprinde sentimentele din urmă cu 25 de ani. Și am spus că în rolurile principale se află Julia Roberts și George Clooney?

„Pretty Woman” / „Frumușica” (1990)

Ar fi o greșeală să nu incluzi „Pretty Woman” ca film obligatoriu pentru Ziua Îndrăgostiților. Comedia romantică  spune povestea de dragoste a unei perechi improbabile. În timpul unei călătorii în L.A., omul de afaceri Edward (Richard Gere), o angajează pe Vivian (Julia Roberts) ca escortă la evenimentele sale sociale pentru o săptămână. Cei doi se plac unul pentru celălalt, în timp ce Edward continuă să-și extindă înțelegerea cu fermecătoarea Vivian, dar își dă seama că „bula” în care trăiesc nu poate dura atât de mult.

„Turning Red” / „Roșu aprins” (2022)

Ziua Îndrăgostiților este de obicei o zi asociată cu dragostea romantică – dar poți profita de ocazie pentru a onora toate tipurile de dragoste din viața ta. Deși filmul Pixar se apropie de subiectul presiunilor pe care le resimt adolescenții, în acestă animație se regăsesc diferite tipuri de dragoste, cum ar fi prietenia și dragostea strămoșilor. Mielin, în vârstă de treisprezece ani, încearcă să rămână fiica perfectă a mamei sale, dar și să descopere cine este ea ca ființă independentă.  De parcă acest lucru nu ar fi de ajuns, atunci când devine excesiv de emoționată, se transformă într-un panda roșu uriaș. Între timp, Mielin găsește confort în dragostea pentru prieteni, familie și trupa de băieți preferată.

„Marry Me” / „Mărită-te cu mine” (2022)

Superstarul pop Kat Valdez (Jennifer Lopez) este pe cale să se căsătorească în fața publicului. Cu toate acestea, cu câteva secunde înainte de ceremonie, ea află că logodnicul ei a înșelat-o. Într-un moment de cădere nervoasă, Kat pune ochii pe un străin (Owen Wilson) din mulțime și se căsătorește cu el pe loc. Proaspeții căsătoriți trebuie să decidă dacă sunt cu adevărat făcuți pentru dragoste și, mai ales, dacă sunt făcuți unul pentru altul.

„How to Be Single” / „Cum să fii singur și fericit” (2016)

Ziua Îndrăgostiților este despre sărbătorirea tuturor formelor de iubire, inclusiv a celei care vine din interior. Și cu cine mai bine să sărbătorești asta decât cu o Rebel Wilson iubitoare de distracție din „How to Be Single”? Povestea o urmărește pe recent absolventă de facultate Alice (Dakota Johnson), care decide să ia o pauză de la relația de lungă durată cu iubitul ei, Josh (Nicholas Braun). Emoționată și pregătită pentru noi provocări, ea se mută la New York pentru un job de asistent juridic. Robin (Rebel Wilson), colega ei, căreia îi plac petrecerile și aventurile de o noapte, o ajută să navigheze într-un oraș necunoscut.

„Something Great” / „Ceva grozav” (2019)

„Ceva grozav” este un alt film de Ziua Îndrăgostiților de urmărit dacă persoana de care te îndrăgostești ești… tu. Acțiunea filmului are loc în timpul unei seri în oraș care se întâmplă în New York, când Jenny Young (Gina Rodriguez) este părăsită de iubitul ei cu care a avut o relație de lungă durată și decide să-și petreacă noaptea în oraș cu doi dintre prietenii ei cei mai buni înainte de a se muta în San Francisco.

„A Star is Born” / „S-a născut o stea” (2018)

Pregătește-ți multe șervețele și inima în timp ce te scufunzi într-o lume în care chimia de pe ecran dintre Lady Gaga și Bradley Cooper te va face să vrei să iubești din nou. Muzicianul experimentat Jackson Maine (Bradley Cooper) se îndrăgostește de artista aspirantă Ally (Lady Gaga). Jackson prezintă lumii talentul lui Ally punându-o în centrul atenției tututor. Cei doi descoperă curând că dragostea lor nu este singurul lucru pentru care trebuie să lupte, deoarece Jackson se confruntă cu o frământare interioară continuă.

„Valentine’s Day” / „Ziua îndrăgostiților” (2010)

Ce poate spune mai mult Valentine’s Day decât un film intitulat „Valentine’s Day”, cu Taylor Swift, regina cântecului de dragoste? Filmul este compus dintr-o serie de povești interconectate ale unor rezidenți din Los Angeles, inclusiv personaje interpretate de Jessica Alba, Jennifer Garner, Bradley Cooper și Ashton Kutcher.

„La La Land” (2016)

Ar fi o pierdere să nu vezi acest musical de Ziua Îndrăgostiților. În timp ce își urmează cariera în Los Angeles, un pianist (Ryan Gosling) și o actriță aspirantă (Emma Stone) se îndrăgostesc, dar încearcă și să-și îndeplinească visurile. Filmul explorează diferite teme, inclusiv dragostea, cariera și sfâșietorul „ce ar fi putut fi dacă”.

„Crazy Rich Asians” / „Asiatici bogați și nebuni” (2018)

Ai călătorit vreodată prin țară pentru a descoperi că iubitul tău este extrem de bogat și unul dintre cei mai eligibili burlaci din țară și că mama lui conspiră împotriva ta? Dacă ești Rachel Chu (Constance Wu), trebuie să cunoști sentimentul. În „Crazy Rich Asians”, Chu luptă pentru dragostea ei cu Nick (Henry Golding), în timp ce se confruntă cu oameni geloși, revelații despre trecutul ei și cea mai rea dintre ele, mama dezaprobatoare a lui Nick.

„Little Women” / „Fiicele doctorului March”(2019)

Adaptarea cinematografică a romanului lui Louisa May Alcott din 1868 se concentrează pe patru surori și pe modul în care își caută fericirea, în limitele prescrise de societate sau găsind-o prin încălcarea totală a acestor granițe. Și da, există povești de dragoste – mai multe, în multe moduri diferite.

„Eternal Sunshine of the Spotless Mind” / „Strălucirea eternă a minții neprihănite” (2004)

Treci printr-o despărțire de Ziua Îndrăgostiților? „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” te va face să filozofezi despre durerea de a pune capăt unei relații – și de ce merită să experimentezi durerea. Clementine (Kate Winslet) și Joel (Jim Carrey) ne arată cum s-ar putea întâmpla asta în timp ce trec prin proceduri pentru a li se șterge amintirile unul despre celălalt din mintea și inima lor.

„Flipped” / „Juli și Bryce” (2010)

Toată lumea își amintește dragostea din școală generală, nu? Dacă nu, „Flipped” te va ajuta. Când se întâlnesc în clasa a doua, Juli Baker (Madeline Carroll) se îndrăgostește instantaneu de vecinul ei, Bryce Loski (Callan McAuliffe). Bryce nu împărtășește sentimentului și face tot posibilul să o țină pe Juli departe de el. După șase ani, ea începe să simtă că s-a înșelat în privința sentimentelor ei pentru el și, din păcate pentru Bryce, el începe să creadă că a greșit când a fost atât de rece cu Juli.

„About Time” / „Era și timpul!” (2013)

Când Tim Lake (Domhnall Gleeson) află că bărbații din familia lui pot călători în timp, el se hotărăște să-și îmbunătățească viața cu ajutorul unei iubite. O întâlnește pe Mary (Rachel McAdams), se îndrăgostește și îi câștigă inima. Doar că poveștile de dragoste sunt mult mai complicate decât atât. Lake constată că abilitatea lui specială nu-l poate proteja pe el și pe Mary de problemele obișnuite ale vieții.

„The First Wives Club” / „Clubul nevestelor părăsite” (1996)

Cu inima zdrobită din cauza căsătoriei fostului ei soț cu o femeie mai tânără, o divorțată de vârstă mijlocie se aruncă de la fereastra penthouse-ul ei și moare. La înmormântarea femeii, fostele ei prietene din facultate (Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton) se reunesc pentru prima dată după 30 de ani. Când acestea descoperă cauza morții prietenei lor, încep să analizeze modul în care foștii lor soți le-au tratat în toți acești ani și decid să se răzbune.

„Mamma Mia!” (2008)

Meryl Streep, Grecia și ABBA. Dacă ai nevoie de mai multe motive pentru a viziona acest film de Ziua Îndrăgostiților, atunci va fi pentru problemele și numerele muzicale care apar pe măsură ce Donna (Meryl Streep), un hotelier independent din insulele grecești, se pregătește pentru nunta fiicei sale, cu ajutorul a doi prieteni vechi și o vizită neașteptată a trei foști iubiți. Cei trei bărbați sunt invitați de Sophie (Amanda Seyfried), mireasa, care speră să afle identitatea tatălui ei și să-l pună să o ducă la altar în ziua nunții.

„500 Days of Summer” / „500 de zile cu Summer” (2009)

Tom (Joseph Gordon-Levitt), scriitor de felicitări și romantic incurabil, are inima zdrobită când iubita lui, Summer (Zooey Deschanel), îl abandonează brusc. El reflectă asupra celor 500 de zile pe care le-au petrecut împreună pentru a încerca să-și dea seama unde s-a stricat povestea lor de dragoste și de ce fericirea cuiva nu trebuie să depindă de o altă persoană.

„The Worst Person in the World” / „Cea mai rea fată din lume” (2021)

„Cea mai rea fată din lume” este o dovadă a faptului că înveți despre tine prin relații. Filmul suedez urmărește patru ani din viața lui Julie (Renate Reinsve), o tânără care se luptă cu nehotărârea în timp ce navighează prin viața amoroasă tulbure și se luptă să-și găsească calea în carieră.

„50 First Dates” / „Mereu la prima întâlnire” (2004)

Cuceritorul veterinar Henry (Adam Sandler) se îndrăgostește de profesoara de artă Lucy (Drew Barrymore), care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt. Hotărât să o cucerească din nou în fiecare zi și să-și demonstreze dragostea familiei protectoare a lui Lucy, Henry trece prin numeroase situații dificile, inclusiv foarte multe prime întâlniri.

„Grease” (1978)

Dacă titlurile de cântece din film precum „You’re The One That I Want”, „We Go Together” și „Hopelessly Devoted To You” nu îți aduc imediat fluturi în stomac, atunci poate că dragostea dintre Danny Zuko ( John Travolta) și Sandy Olsson (Olivia Newton John) o va face. Un grup de liceeni din anii 1950 se implică în povestea de dragoste a celor doi, care începe vara și începe din nou în următorul an școlar.

„Moonrise Kingdom” / „Aventuri sub clar de lună” (2012)

Wes Anderson aduce la viață o poveste de dragoste interzisă între copiii de doisprezece ani Sam (Jared Gilman) și Suzy (Kara Hayward). Cu toate acestea, dragostea lor fugară este în pericol, deoarece o furtună violentă care se apropie de insula New Penzance forțează un grup de adulți. (Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray) să organizeze un grup de căutare pentru a găsi copiii.

„The Photograph” / „Fotografia” (2020)

Sufletele pereche sunt reale… sau cel puțin așa te vei simți după ce ai vizionat „The Photograph”. Chimia dintre Issa Rae și LaKeith Stanfield face ca povestea lui Mae și Michael să prindă viață. La fel ca mama ei, Mae nu este convinsă că poate găsi fericirea fără ca aceasta să se prăbușească, în timp ce Michael își vede tatăl trăind cu regretul că nu și-a urmat dragostea adevărată. Povestea călătorește între trecut și prezent, în timp ce personajele speră să învețe din greșelile părinților și să facă ceea ce este mai bine pentru ei.

Foto: shutterstock

CITEȘTE ȘI: Filme de dragoste – Top 30 cele mai bune filme romantice

Kate Winslet: Top 10 cele mai bune roluri pe care le-a avut în filme | VIDEO

Top 10 cele mai bune filme de Halloween | Video

TOP 10 filme biografice | VIDEO

TOP 10 filme despre spațiul cosmic | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii