Kate Winslet: Top 10 cele mai bune roluri pe care le-a avut în filme | VIDEO

Kate Winslet: Top 10 cele mai bune roluri pe care le-a avut în filme | VIDEO
Publicat: 05/10/2022, 18:02

Kate Winslet a devenit una dintre cele mai respectate și talentate actrițe ai generației sale, cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai bine 25 de ani (și două filme cu Leonardo DiCaprio).

Winslet și-a început cariera cu Peter Jackson la thrillerul polițist „Heavenly Creatures” (1994) și s-a desăvârșit în piese din literatura clasică, dar și în cele ale unor autori moderni, lucrând cu unii dintre cei mai buni regizori de la Hollywood. Cu șapte nominalizări la Oscar în carieră rezultate din colaborări cu Ang Lee („Sense and Sensibility”), James Cameron („Titanic”), Richard Eyre („Iris”), Michel Gondry („Eternal Sunshine of the Spotless Mind”), Todd Field („Little Children”), Stephen Daldry („The Reader”) și Danny Boyle („Steve Jobs”), îi sărbătorim ziua de naștere (astăzi actrița împlinește 47 de ani) printr-un clasament al celor mai bune 10 roluri de film ale sale, care include mai multe lungmetraje decât cele recunoscute de Academie.

10. „Carnage” (2011)

Comedia neagră a lui Roman Polanski, fugar din SUA și molestator de copii condamnat (dar și câștigător al Oscarului), poate avea urmele faptelor sale odioase în jurul ei, dar Kate Winslet face parte dintr-o distribuție impecabilă. Alături de Jodie Foster, John C. Reilly și Christoph Waltz, rolul ei de mamă a unui băiat care se ceartă cu un alt copil este remarcabil de inventiv și bine jucat, permițând spectatorului nu numai să chicotească, ci și să simtă prin ce trec aceste două cupluri care au mai mult de disputat decât conflictul dintre doi copii.

9. „Amonit” (2020)

În ciuda aprecierilor de la critici și de la public pentru film în sine, povestea de dragoste dintre personajul lui Kate Winslet și tânăra Charlotte (interpretată de Saoirse Ronan) este unul dintre punctele centrale extraordinare ale filmului. Ea îl plimbă pe spectator prin lume, explorând dinamica familiei sale și viața amoroasă din trecut. Pierdut în cele din urmă în mijlocul pandemiei, cu streamerii dominând sezonul de premii, filmul nu s-a bucurat de succesul meritat, dar aceasta este încă un rol minunat și delicat care iese în evidență în filmografia ei.

8. „Hamlet” (1996)

Preluarea cuvintelor lui William Shakespeare poate fi, de cele mai multe ori, o tentativă seacă sau cel puțin neremarcabilă, mai ales ceva atât de cunoscut ca „Hamlet”. Asta până intră în scenă Kenneth Branagh cu o adaptare și o regie de zile mari și care o are pe Kate Winslet în rolul Opheliei, fiica lui Polonius, într-un rol impresionant. Deși ignorat în mare parte de critici, rolul lui Winslet rămâne un punct culminant în adaptarea de patru ore care a obținut patru nominalizări la Oscar.

7. „Sense and Sensibility” (1995)

Succesul acestei ecranizări a lui Jane Austen este adesea atribuit interpretării faimoasei povești a lui Ang Lee, care prezintă o incredibilă Kate Winslet în rolul Marianne Dashwood, fiica spontană și idealistă de 16 ani. Acest rol a marcat prima ei nominalizare la Oscar.

6. „Heavenly Creatures” (1994)


Este greu de crezut că aceasta a fost prima ei ieșire pe tărâmul actoriei, dar Winslet și-a arătat potențialul încă de la început în filmul lui Peter Jackson despre două fete din Noua Zeelandă care au o relație intensă în 1952. Alături de Melanie Lynskey, Winslet se confruntă cu întunericul într-un mod extrem de convingător, în lumina poveștii, într-unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale anului, filmul  „Heavenly Creatures”, din 1994.

5. „Steve Jobs” (2015)

Chiar dacă este nevoie de ceva timp pentru a-și găsi un accent consistent, Winslet se remarcă până la urmă în rolul directoarei de marketing și confidentei lui Jobs,  cu trei momente semnificative din viața fondatorului Apple subliniate remarcabil de către regizorul Danny Boyle. Pentru eforturile ei a fost nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

4. „Titanic” (1997)

Rolul care a făcut-o un megastar: lumea s-a îndrăgostit de Jack și Rose în epopeea lui James Cameron, care a câștigat 11 premii Oscar, la egalitate alte cu „Ben-Hur” și mai târziu, „The Lord of the Rings: The Return of the King”. Cu o chimie minunată cu Leonardo DiCaprio, Winslet face dintr-o tânără plângăcioasă și răsfățată o eroină și complet simpatică.

3. „Little Children” (2006)

Kate Winslet, Jennifer Connelly și Patrick Wilson joacă în „Little Children” (2006), creația scenaristului și regizorului nominalizat la Oscar, Todd Field. Bazat pe romanul lui Tom Perrota, filmul se concentrează asupra câtorva persoane ale căror vieți se intersectează în mod surprinzător și potențial periculos pe terenurile de joacă, în bazinele orașului și pe străzile unde locuiește mica lor comunitate.

2. „Revolutionary Road” (2008)

April si Frank sunt un cuplu tânăr dintr-o suburbie a orașului Connecticut. Ei au doi copii și sub aparența unei vieți împlinite, April si Frank ascund o mulțime de frustrări legate de relația si carierele lor. Refuzând sa se conformeze stilului de viață al consumeristei societăți americane, ei visează să plece în Franța, pentru a-și împlini visurile artistice. Pe măsură ce relația lor este subminată de gelozii și egoism, planurile de viitor devin tot mai greu de pus in practica. Este al doilea film în care Kate Winslet joacă alături de Leonardo DiCaprio și cel care i-a adus un Glob de Aur.

1. „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004)

Transformarea lui Kate Winslet în Clementine Kruczynski ar fi trebuit să câștige cu ușurință un Oscarul, pe care la acea ediție l-a luat Hilary Swank, care primea a doua ei statuetă pentru cea mai bună actriță pentru „Million Dollar Baby”. În „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” ea dă viață, alături de un Jim Carrey magistral, uneia dintre cele mai bune povești de dragoste moderne.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Kate Winslet a ajuns în spital după ce a suferit un accident în timp ce filma în Croația

Povestea lor de dragoste din Titanic a inspirat multe cupluri. De ce Kate Winslet și Leonardo DiCaprio nu au format niciodată o pereche și în viața reală

Nicole Kidman, Penelope Cruz și Kate Winslet, fără machiaj într-un pictorial pentru Calendarul Pirelli 2017

Ce reacție a avut Kate Winslet după ce Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar. Totul a fost filmat

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția