INFORMAȚII EXCLUSIVE. Dezvăluiri senzaționale despre omul din mega-afacerea cu Ministerul Sănătății! Milionarul Topolinski, aflat în atenția FBI + băgat în evaziuni fiscale & acțiuni de șantaj

INFORMAȚII EXCLUSIVE. Dezvăluiri senzaționale despre omul din mega-afacerea cu Ministerul Sănătății! Milionarul Topolinski, aflat în atenția FBI + băgat în evaziuni fiscale & acțiuni de șantaj
Masca de protecție devine obligatorie în județul Cluj
Publicat: 06/07/2020, 15:29
Actualizat: 06/07/2020, 18:01

Numele lui Michael Topolinski pare legat de serviciile de informații, străine de această dată, prin modus operandi. Recent, în atenția publicului a fost readus Michael Danny Topolinski – deținătorul Naguma Medical Supply – firmă înscrisă în luna iunie 2020 la procedura de negociere inițiată de Ministerul Sănătății pentru achiziția de măști de protecție destinate categoriilor vulnerabile (37.145 persoane inventariate ca eligibile).

Începând cu aprilie 2020, Topolinski a importat din China și a livrat pe piața din România circa 90 de milioane de măști. Ar fi contractat cu operatorul Blue Air 40 de zboruri pentru transferul de produse medicale.

În afacerea cu măști, Michael Topolinski a anticipat o potențială descalificare a companiei sale, context în care a dat un interviu pentru cotidianul Libertatea, precizând că va importa peste 90 de milioane de măști de protecție din China și le va oferta la un preț aproximativ de 0,92 lei / bucată. Acesta era un plan de rezervă care să fundamenteze o contestație, în cazul în care altă firmă va câștiga contractul cu un preț mai mare.

Naguma Medical Supply SRL are obiect de activitate dezvoltare (promovare) imobiliară, este încadrată în grupa contribuabililor mici și are 2 angajați. Asociații sunt Benevo Holdings LTD Cipru și Drouf Holdings LTD Cipru, prima fiind și administrator, cu reprezentant Topolinski. Benevo Cipru deține Skylight Residence SRL, principalul domeniu de activitate declarat fiind ”fabricarea de pompe”. Aceasta deține Autoplast Engineering SRL, principalul domeniu de activitate declarat fiind ”fabricarea altor produse din material plastic”, aceasta fiind firma care îl plătește pe Topolinski.

Naguma e înființată în octombrie 2019, iar până în martie 2020 nu a avut activitate comercială, excepție făcând o plată catre BNI Ioana Băsescu. Topolinski este asociat la Grupul Benevo Canada cu cetățeanul israelian MOR AVIRAN.

Cine este Michael Danny Topolinski?

Provenit din părinți evrei de origine ucraineană (Michael și Edythe), cunoscut sub apelativul ”canadianul”, Topolinski s-a evidențiat în țara noastră ca artizan al unor afaceri importante, dar și prin activități de filaj și contrafilaj. Are cetățenie canadiană, dar deține și un pașaport israelian.

Topolinski s-a lansat pe piața de afaceri autohtonă în anul 2008, atunci când a preluat SC TEXTILA DACIA SA București, ce deținea 53.000 mp în cartierul Bucureștii Noi, teren pe care a construit complexul comercial Victoria City Center. Ulterior, a preluat o parte din suprafața de teren aparținând fabricii Vulcan, iar în 2012 – prin intermediul ZIRCON PROPERTIES SRL București – a achiziționat 78.000 mp de la SC BALKAN PETROLEUM SA, teren pe care ulterior a fost construit un complex comercial.

Firmele sale, direct sau prin companii paravan, au fost implicate (2008-2013) în afaceri ilicite: contracte imobiliare de vânzare-cumpărare și de închiriere, cu finanțare de la Alpha Bank România și Garanti Bank. A încercat să achiziționeze Fabrica Zarea și Fabrica de ulei Muntenia.

În 2011, Topolinski a crescut miza, prin implicarea în afacerea AVERSA, pe filiera avocatului cu dublă cetățenie, română și israeliană, Arin Octav Stănescu (alias Arie Shalev). Acesta l-a influențat pe ministrul economiei de la vremea respectivă, Varujan Vosganian, în sensul de a-l introduce pe Topolinski la premierul Victor Ponta, ca investitor canadian interesat de fabricarea de pompe. Întâlnirea cu Varujan Vosganian s-a transpus în aproape înjumătățirea prețului pentru înstrăinarea AVERSA. De la preluarea AVERSA, prin SC BLUE DIAMOND ESTATE SRL (transformată în AVERSA MANUFACTORING SRL București) – parte a grupului BENEVO Canada – Topolinski a apelat la multiple subterfugii pentru devalizarea fabricii și valorificarea  terenului în scop imobiliar.

Brevetele de invenție și proiecte clasificate de la AVERSA au fost înstrăinate neautorizat

Începând cu 2017, a fost dezafectat Laboratorul Control Materiale Nedistructive, în vederea valorificării elementelor metalice din dotare (inclusiv plumb), cu pericolul contaminării radioactive și poluării mediului. Laboratorul avea un rol-cheie în controlul tehnic al pompelor de răcire destinate CNE Cernavodă, cu surse cu izotopi radioactivi. AVERSA deținea și documentația și expertiza pentru pompele GTN, destinate răcirii reactoarelor rusești VVER-1000, utilizate la centrala nucleară de la Kozlodui Bulgaria.

Brevetele de invenție și proiecte clasificate de la AVERSA au fost înstrăinate neautorizat de AVERSA MANUFACTURING – beneficiari din India cu legături în Federația Rusă și firme canadiene. Documentele au fost scoase din sediul AVERSA, copiate și readuse în cadrul societății. Topolinki își propusese transferul documentației de producție către o societate care urma să-i aibă ca asociați pe AVERSA MANUFACTURING și DP PUMPS DRAKOS POLEMIS Grecia, aportul părții autohtone constând în respectivele documentații tehnice.

Pe componenta imobiliară, a planificat o înțelegere cu fondul de investiții NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS Africa de Sud, pentru vânzarea terenurilor ulterior finalizării litigiilor. A definitivat proiectul investițional Aversa Residențial în 2016, cu BLUE PROJECTS Brăila – terenuri în proximitatea platformei industriale Obor, inclusiv ansamblul Veranda Mall.

Topolinski, atac mediatic

În 2015, Topolinski a orchestrat un atac mediatic împotriva SC ROMANIA HYPERMARCHE SA (CORA). Prin interpuși, urmărea să creeze aparența implicării CORA în acte de încălcare a legii, de care aceasta nu se făcea vinovată în realitate.

Motivul a emanat dintr-o relație contractuală între Topolinski și SC ROMANIA HIPERMARCHE SA – construcția unui mall în portul Tomis, Constanța – încheiată în termeni deloc amiabili. Topolinski a beneficiat de sprijinul lui Serge Monnwrat, cetățean francez și elvețian, director financiar al Romania Hipermarche, care ar fi procurat date sensibile despre activitatea CORA, folosite ulterior de către Topolinski pentru ”negocierile” cu managementul companiei. CORA a apelat la casa de avocatură KINSTELLAR, care a angrenat agenții specializate în activități investigative. Serge a fost concediat, iar ulterior reîncadrat.

Un alt pion, Elena-Catherine Rădulescu, a avut rolul de a introduce în interiorul CORA produse alimentare expirate (achiziționate anterior de la același hypermarket), pe care le trecea prin casa de marcat, cu scopul de a obține bonul – dovadă că operatorul comercial oferea spre vânzare produse în afara ”termenului”. Respectiva a dus o campanie pe Facebook și chiar a finanțat (50 lei/participant) un miting de protest, la 02.06.2015, care să evidențieze că hypermarket-ul periclitează siguranța alimentară.

Topolinski a apelat la firma de avocatură BIRIS GORAN SPARL, care în ultimii ani a adus multiple argumente false în instanță, în situațiile AVERSA și CORA, alegerea nefiind deloc întâmplătoare. Dar acest subiect merită un articol separat.

Identități false pe rețeaua de socializare Facebook

Topolinski  întreține o relație apropiată cu Elena-Catherine Rădulescu, ascunsă cu mare grijă inclusiv prin crearea unor conturi de utilizator în rețeaua de socializare Facebook sub identități false. În anul 2015, Topolinki a utilizat-o pe Elena-Catherine Rădulescu pentru a iniția un proces privind revendicarea unor bunuri imobiliare din cadrul AVERSA. Respectiva a susținut în fața angajaților AVERSA MANUFACTURING și BENEVO că este nepoata lui Alexandru Ion Voinescu, unul dintre reclamanții moștenitori ai terenului.

De asemenea, Elena-Catherine Rădulescu a acționat în instanță și ROMANIA HYPERMARCHE SA, solicitând despăgubiri materiale în cuantum de aproximativ 240.000 euro, motivând că produsele alimentare din CORA i-au periclitat viața. Rădulescu a apelat frecvent, în 2016, la serviciile unor agenții de investigații și supraveghere operativă, cu scopul de a identifica dacă ea sau Serge Monnerat fac obiectul unor activități de supraveghere. A angajat persoane care frecventează sala de fitness World Class din Pipera Plaza Voluntari. În iulie 2016, chiar a deconspirat prezența unei agenții de specialitate care îi urmărea activitatea zilnică. Cu spijinul gărzilor de corp, a blocat membrii echipei de supraveghere în incinta MegaMall din București, după care a apelat organele de poliție. Ulterior, a introdus plângere penală la Secția 9, în care a invocat că a fost hărțuită.

Are relaționări care i-au asigurat campanii de presă, în funcție de interese, precum ziarul BURSA, condus de cetățeanul român de origine israeliană Florian Goldstein (Make), jurnalist controversat, dar considerat inovator al presei autohtone dedicate pieței de capital.

Vicepreședintele AAAS, Popa Stan, era impacientat că ar putea fi ”strâns cu ușa” de Topolinski, care i-a transmis că a înregistrat toate convorbirile avute împreună.

Despre Topolinski s-a vehiculat că este unul dintre susținătorii lui Fathi Taher

Analizând situația pierderii proceselor pe rol, Topolinski a încercat să creeze situații tensionate la AVERSA (a incitat salariații să manifesteze – pancarte Jos corupția din România, Locurile voastre de muncă sunt în pericol -, aspect nematerializat; afirmarea intenției de a acționa în instanțele europene statul român; delimitarea prin vopsire a suprafețelor de teren și clădirilor din AVERSA care făceau obiectul revendicărilor; până să fie disponibilizați toți angajații, a dispus purtarea de salopete roșii de către cei considerați împotriva managementului său).

Presa americană l-a plasat pe Topolinski în atenția FBI: o spargere la o uzină, incendierea unei proprietăți  (conac francez, într-o schemă de fraudă), închiderea unei companii din California, reprezentanții acesteia fiind acuzați de nerespectarea legilor de protecție, după ce au disponibilizat salariații fără preaviz de 60 de zile.

Urmărit în Canada pentru infracțiuni economice (evaziune fiscală) cu prejudiciu peste 5.000.000 USD. Urmărit penal în dosarul 86137/299/2015, Jud. Sect 1, pentru șantaj în relația cu ROMANIA HYPERMARCJHE. Pârât în dosarul civil 20623/299/2016, unde Cosmin Ioan Garvasuc, membru în CA-ul Alpha Bank Romania, solicită daune morale de 100000 eur. În atenția unui avocat de la KINSTELLAR (care ar fi transmis datele la DNA – dosarul CORA).

Topolinski a transmis mai multe petiții/memorii/e-mailuri către Guvernul României, în care acuză autoritățile locale și cu atribuții în justiție că susțin AAAS și nu investitorii străini. De asemenea, a lansat același apel către ambasadele Canadei și SUA. În mediul de afaceri se vehiculează că Topolinski are elemente de istoric personal create în mod fictiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?