Ce nu trebuie să lipsească de la nunta ta?

Ce nu trebuie să lipsească de la nunta ta?
Ce nu trebuie să lipsească de la nunta ta?
Publicat: 27/06/2022, 11:37

Nunta este un moment minunat pe care cei care îl trăiesc nu îl vor uita niciodată. Nici oaspeții nu vor uita niciodată momentul. Așa că dacă v-ați hotărât să vă organizați singuri nunta, trebuie să aveți în vedere toate aspectele care ar putea să apară. Pentru a face asta, aveți nevoie de un plan.

Vă puteți gândi la organizarea nunții împărțind-o în 3 etape: înainte de petrecere, în timpul petrecerii și după petrecere. Astfel vă va fi mai ușor să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le aveți de făcut.

Înainte de petrecere

Ziua petrecerii începe cu pregătirea celor doi miri. Apoi continuă cu efectuarea drumului, după caz, de la mire la nași și, mai apoi, la mireasă. De acolo se pornește spre starea civilă unde se va oficia căsătoria. După urmează biserica unde se va ține slujba. După biserică, de regulă, se merge la localul unde se va ține petrecerea.

Să o luăm cu începutul – pregătirea mirilor. Fiecare dintre miri se pregătește singur, mirele împreună cu ai să cavaleri, iar mireasa împreună cu domnișoarele de onoare. Bineînțeles că e nevoie de serviciile unui fotograf nunta care să imortalizeze aceste momente.

De asemenea, în aceste momente se apelează, de regulă, și la serviciile unui cântăreț la acordeon care să însoțească alaiul.

Pregătește ceva pentru servirea oaspeților

Tot pentru aceste momente va trebui să pregătiți niște platouri și niște băuturi pentru persoanele care participă la eveniment ziua. În funcție de zona în care vă aflați, va fi nevoie să aveți și alte lucruri, cum ar fi: găleată cu apă, prosoape, un colac din faină albă, orez, bomboane. Sfătuiți-vă cu părinții sau cu o rudă de-a dumneavoastră care știe obiceiurile zonei și decideți dacă vreți să le păstrați.

Pentru starea civilă puteți pregăti un platou sau două cu prăjituri și o sticlă-două de șampanie, în funcție de câte persoane estimați că vor veni. Nu uitați să zâmbiți atunci când semnați în registru!

Apoi urmează biserica, loc pentru care va trebui să aveți pregătite lumânările, certificatul de căsătorie și, bineînțeles, verighetele. Dacă vrei o cutie de verighete sau cutie de dar personalizată puteti apela cu incredere la furnizorii specializati. După slujbă e foarte posibil să urmeze o scurtă ședință foto, iar după aceasta urmează petrecerea de la local.

În timpul petrecerii

Pentru petrecere ar trebui să aveți: o formație sau un DJ care să întrețină atmosfera, un moment pregătit pentru dansul mirilor, băutură din partea localului sau adusă de dumneavoastră, un candy bar dacă doriți, cutia pentru dar și o cabina foto.

Formația sau DJ-ul vor întreține atmosfera, astfel încât invitații să se simtă bine. Tot la acest capitol îți va fi de folos cabina foto. Aceasta asigură spațiul în care oaspeții își pot crea amintiri de la nunta voastră. Ca bonus, fotografiile sunt printate pe loc și pot servi drept mărturii.

Dansul mirilor este un moment în care toată lumea va fi cu ochii pe voi. Dacă dansul nu e punctul vostru forte, nu vă faceți griji! Găsiți o melodie pe care să faceți mișcări lente și totul va fi bine. Important e ca voi să vă simțiți bine!

După petrecere

După petrecere înseamnă momentele în care îți tragi sufletul și începi să realizezi că ați făcut-o și pe asta!

În cazul în care ați adus lucruri la local, băutură, prăjituri sau chiar și tortul, discută cu responsabilii de acolo și roagă-i să le aducă să le poți lua, asta bineînțeles în cazul în care vreți. Aveți grijă să vorbiți cu cineva dintre apropiați să rămână cu voi până se termină toată nebunia, în caz că aveți nevoie de ajutor.

Tot după petrecere este considerat și momentul de reîntâlnire, sau momentul „ciorba de burtă”. Există localuri care oferă în pachet și acest moment, așa ca voi să aveți mai puține bătăi de cap. În orice caz, puneți șa dispoziție mai multe feluri de ciorbe, poate felul doi și multă apă și cafea.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult