Ce „ȚEAPĂ” a luat Cătălin din Constanța, după ce a plătit 1.650 de lei chirie. Ce era „apartamentul”, de fapt

Ce „ȚEAPĂ” a luat Cătălin din Constanța, după ce a plătit 1.650 de lei chirie. Ce era „apartamentul”, de fapt
Publicat: 05/10/2023, 09:19
Actualizat: 05/10/2023, 09:21

Tot mai multe escrocherii cu închirierea de imobile au apărut și în România. Poliția Română a înregistrat un număr consistent de reclamații împotriva unor așa-ziși proprietari de imobile care închiriază proprietăți fictive.

Acesta este și cazul lui Adrian B., recidivist, și al Danielei F., care au postat pe o platformă online un anunț care specifica faptul că scot la închiriere un imobil, pe care însă nu îl dețineau. Aceștia au reușit să găsească un doritor, convingându-l astfel pe Cătălin F. să le dea o parte din sumă prin transfer monetar, întâlnindu-se mai apoi și pentru a le da și restul sumei care figura drept avans al chiriei.

Totul s-a întâmplat atunci când Adrian B., fiind în stare de recidivă postexecutorie, a publicat pe OLX, împreună cu Daniela F., un anunț fictiv în cadrul căruia ofereau spre închiriere contra sumei de 850 de lei un imobil situat în Constanța. După o negociere telefonică, l-au determinat pe Cătălin F. să le trimită, prin transfer monetar, suma de 850 de lei cu titlu de avans chirie, iar ulterior, s-au întâlnit în zona stației CFR Constanța cu aceeași persoană, căreia i-au solicitat încă 800 de lei cu titlu de avans chirie, sumă pe care au primit-o, apoi au părăsit zona sub pretextul că merg să facă o copie a cheii de acces în imobil, fără a se mai întoarce, relatează replicaonline.ro.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva inculpatului Adrian B., recidivist, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, magistrații au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva inculpatei Daniela F., pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Escrocherii cu închirierea de imobile

Închirierea unui apartament este una dintre cele mai mari cheltuieli ale unei persoane – atât în ceea ce privește cheltuielile inițiale de numerar pentru chiria din prima lună, chiria de luna trecută, precum și depozitul și plățile lunare ale chiriei. Hoții care caută o sursă ușoară de bani sunt conștienți de acest lucru. Iată cum să evitați să fiți înșelați:

1. Verificați proprietarul apartamentului

Când căutați un apartament, verificați dacă toată lumea cu care vorbiți este cine spune că este. Una dintre cele mai frecvente scheme presupune ca cineva să spună că este administratorul unui apartament când nu este și să ia un depozit.

Dacă vă uitați la complexe mari cu un birou de leasing clar marcat, probabil că sunteți în siguranță. În cazul închirierilor de clădiri mici sau case, verificați întotdeauna evidențele publice pentru a verifica cine este proprietarul și pentru a verifica dacă persoana cu care aveți de-a face lucrează efectiv pentru acestea. Căutați pe site-urile administrației locale adresa proprietăților de închiriat și asigurați-vă că numele listat corespunde cu ID-ul proprietarului.

2. Nu plătiți niciodată numerar la închirierea de imobile

Nu plătiți niciodată numerar, astfel încât să existe o urmă a locului în care s-au dus banii dvs. Acest lucru este valabil mai ales dacă ajungeți să plătiți persoana greșită. O chitanță înseamnă foarte puțin, dacă tocmai v-au mințit cu privire la deținerea apartamentului, scrierea unei chitanțe false nu înseamnă nimic pentru ei.

3. Vizualizați recenziile online suspecte

Locurile cu cele mai bune recenzii sunt adesea locurile cu cele mai mari probleme. Foarte puțini chiriași efectivi lasă recenzii despre apartamente, așa că un apartament cu un număr mare de recenzii de cinci stele într-o perioadă scurtă de timp probabil plătește pe cineva să le scrie pentru a acoperi recenziile proaste.

Pe de altă parte, mulți chiriași care au avut o experiență proastă vor face tot posibilul să lase cea mai proastă recenzie posibilă. Folosiți recenzii pentru a verifica reclamațiile obișnuite, cum ar fi zgomotul sau erorile, dar nu vă bazați numai pe ele pentru a lua decizii importante.

SURSA FOTO: Replica

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice