CORONAVIRUS. Guvernul Emiratelor Arabe s-a oferit să repatrieze cetățenii străini dacă testele COVID-19 sunt negative

CORONAVIRUS. Guvernul Emiratelor Arabe s-a oferit să repatrieze cetățenii străini dacă testele COVID-19 sunt negative
Publicat: 12/04/2020, 17:46
Actualizat: 12/04/2020, 17:49

Mii de lucrători indieni, precum și cei din țări precum Pakistan și Filipine, care sunt blocați în Emiratele Arabe Unite, din cauza blocării coronavirusului. Guvernul Emiratelor Arabe Unite s-a oferit să-i repatrieze în propriile lor țări dacă testul COVID-19 este negativ.

Emiratele Arabe Unite s-au oferit să repatrieze vizitatorii străini și  turiștii cu ajutorul zborurilor special amenajate, în ciuda interzicerii călătoriilor aeriene. Cu toate acestea, o mulțime de lucrători cu salarii mici din țări precum India, Pakistan și Filipine nu au putut ieși din țară din cauza costurilor ridicate ale călătoriei în zboruri charter. Și chiar și după ce interdicția de călătorie aeriană a fost ridicată începând cu 6 aprilie, multe dintre zboruri au rămas blocate din cauza îngrijorărilor cu privire la asistența medicală.

Emiratele Arabe Unite vor repatria mii de lucrători indieni, pakistanezi și filipinezi

Decizia de repatriere a cetățenilor a fost confirmată de ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în India Dr. Ahmad Abdul Rahman Al Banna, potrivit unui raport al Gulf News. Potrivit raportului, Al Banna a declarat că Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale (MOFAIC) din Emiratele Arabe Unite a trimis o „notă verbală” în această privință despre ambasadele respective ale tuturor țărilor din Emiratele Unite ale Americii în ultimele două săptămâni.

„Am trimis nota verbală și toate ambasadele au fost informate, inclusiv ambasada indiană în Emiratele Arabe Unite și chiar Ministerul Afacerilor Externe din India”, a spus Al Banna.

Repatrierea se face  numai după testele COVID-19

„Ne asigurăm că avem cele mai bune facilități, cele mai bune dintre centrele de testare și că am testat peste 500.000 de oameni”, a spus el. Ambasadorul a asigurat, de asemenea, că Emiratele Arabe Unite vor oferi cooperare pentru a-i acoperi pe toți cei care au rămas blocați din anumite motive.

Ambasadorul Al Banna a confirmat, de asemenea, doar cei care sunt testați negativ vor avea voie să zboare acasă, iar cei care se vor dovedi pozitivi vor trebui să rămână în Emiratele Arabe Unite și vor fi tratați chiar în țara respectivă. Între timp, cetățenii în vârstă, femeile însărcinate și cele care necesită tratamente medicale vor fi prioritare.

Situația lucrătorilor din Emiratele Arabe Unite

De când a început pandemia coronavirusă în Emiratele Arabe Unite, mii de muncitori care provin din diferite țări ale lumii, inclusiv în principal din subcontinentul indian, adică India, Pakistan, Bangladesh și Sri Lanka, precum și din Filipine, nu au niciun loc de muncă și sunt blocați.

O parte dintre aceștia nu au unde să se adăpostească pentru că au fost alungați din spațiile de cazare din cauza neplătirii chiriilor și locuiesc pe străzile și parcurile din Dubai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase