Cristian Tudor Popescu, despre Legea Caloriferul: „Îmi aduce aminte de Balconiada de pe vremea lui Ceaușescu”. VIDEO

Redactor:
Diana Marcu

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a comentat ironic la Gândul LIVE inițiativa președintelui ANRSC, Doru Ciocan, care vrea să fie interzisă prin lege închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare, pe motiv că „șmecheria” de a beneficia de căldura venită prin pereți de la vecini ar fi o încălcare a Constituției.

„Resuscitez zombie, resuscitez strigoii”, a spus Cristian Tudor Popescu afirmând că această inițiativă a lui Doru Ciocan îi amintește de operațiunea Balconiada de pe vremea lui Ceaușescu. În anii ’80, cei care locuiau la bloc și aveau balcoanele închise erau obligați să-și dărâme „lucrarea” făcută ca să le fie mai cald în case. Oficial, motivul era altul: geamurile care îmbrăcau balconul nu erau prevăzute în proiect. Cel care se ocupa de punerea în aplicare a interdicției era Ion Dincă, supranumit din acest motiv Balconeti. Lui Dincă, cunoscut drept Ion Te Leagă, i se trăgea porecla de la Falconeti, un personaj negativ dintr-un serial celebru în epocă – „Om bogat, om sărac”.

„Acest om (n.r. Doru Ciocan) este o corcitură de Balconeti – Ion Dincă, așa i se spunea lui Dincă Te Leagă pe vremea lui Ceaușescu – cu Iulian Mincu, coordonatorul Alimentației Raționale, cel care punea contor la gură românilor”, spune Cristian Tudor Popescu. Editorialistul gândul a remarcat cu ironie că șeful ANRSC este un „tehnocrat”, spre deosebire de politicieni: „Printre atâția politicieni, avem un tehnocrat – domnul Ciocan, care are soluții radicale, nu ca ăștia care plimbă peștele de dimineață până seara. Ăsta, domnul Ciocan, seamănă cu un banner pe care îl vedeam eu pe vremuri când mergeam la „Scânteia”, scriam la almanahul „Anticipația”. Scria așa pe afiș: Cine muncește are soluții, cine nu – caută justificări. Domnul Ciocan are soluții: Poți să pleci și la Paris, nu contează!”, a mai spus Popescu comentând răspunsul pe care șeful ANRSC l-a dat atunci când a fost întrebat dacă vor trebui să țină caloriferul deschis și cei cei care pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, în concediu, de pildă.

 

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide