Cristian Tudor Popescu, despre PONTA GALACTICU’. Ceaușescu a fost Dunărea gândirii, a fost geniul Carpaților, dar galaxie, ca premierul României, nu a fost numit

Cristian Tudor Popescu, despre PONTA GALACTICU'. Ceaușescu a fost Dunărea gândirii, a fost geniul Carpaților, dar galaxie, ca premierul României, nu a fost numit
Publicat: 16/09/2014, 20:15

Despre candidatul Victor Ponta, Cristian Tudor Popescu a afirmat că acesta „are viziune”: „Dl Ponta a venit cu un nou concept de educație: „Educația Selfie”. Este un concept interesant, acesta de educație pe iPhone, pe telefonul mobil, pe tabletă, pentru un copil de 7-8 ani care nu are manuale, nu are ce să îmbrace, nu are bani de caiet și de multe ori nu are ce să mănânce. De ce ar trebui să presupunem că ar avea telefon mobil”, se întreabă editorialistul Gândul: „poate doar dacă se gândește domnul Ponta să dea de la dânsul unul”.

Jurnalistul a amintit și că, pe 15 septembrie, la începerea noului an școlar, „în buna guvernare Ponta”, copiilor le-au lipsit manualele. Manuale care nu corespund conceptului de educație promovat de actualul premier – educația selfie: „O carte are defecte: nu are chat, nu are twitter, nu are facebook și nu are selfie. Nu are nimic din toate acestea. O carte presupune să stai singur, să te concentrezi, să înțelegi și să înveți. Or, cum să faci toate astea cu un telefon mobil”, a spus Cristian Tudor Popescu făcând o analogie între premier și Maria Antoaneta: „Ce spune un specialist în domeniu despre asta: școală pe telefonul mobil? Pentru că, în esența afirmației, dl. Ponta e Maria Antoaneta: „Nu avem pâine, dați-le cozonac”. E același lucru: pentru că nu sunt manuale, pentru că situația a scăpat de sub control, dl. Ponta dă soluția: Dați-le cozonac. Copiii să primească telefoane mobile. Ceea ce, oricum, este o tâmpenie”, a mai spus acesta.

„Nu pot decât să notez acest concept al galacticului Ponta – pentru că avem Bercea Mondialu’, dar avem, noi, românii – vechii români, cum spune un șef de consiliu județean, un om cu titluri – cum erau înainte vel logofeții, paharnicii -, și un Ponta Galacticu’ „, a mai spus editorialistul punctând că astăzi titlul de noblețe este dat de numărul de dosare penale.

„Un om de mare anvergură, dl. Cosma, președinte al unui consiliu județean, este produsul acestei educații selfie, în ciuda vârstei sale venerabile”, a continuat CTP, afirmând că a mai văzut în PSD exponenți ai acestui tip de educație promovată de Victor Ponta: „Acest domn, Cosma, ministrul Educației Remus Pricopie, care trebuie să se numească de acum înainte, să aibă cognomenul latinesc tei’ste de Fox și dl Zisu Stanciu, care a ales să înflăcăreze masele propunând să le dea foc”, i-a și enumerat editorialistul Gândul.

Mai mult, Cristian Tudor Popescu a explicat și de ce premierul și-ar merita supranumele de „Galacticu’. Jurnalistul Gândul a făcut referire la versurile pe care președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, anchetat pentru fapte de corupție alături de fiul său, i le-ar fi dedicat șefului Executivului (n.r. „Victor, o galaxie română-n devenire/ Răsare în universul zidit pe răstigniri/ Pe temelie veche, de piatră și jertfire,/ El reînalță o țară a vechilor români! / Victor Ponta președinte!”, sunt versurile dedicate prezidențiabilului PSD).

„Să reținem faptul, foarte important pentru mine, că dl. Ponta a fost făcut galaxie de dl. Cosma. O galaxie în devenire. Dl. Cosma i-a închinat niște versuri dlui Ponta și primul vers este o galaxie. Nicolae Ceaușescu a fost Dunărea gândirii, a fost geniul Carpaților, a fost munte, a fost văpaie, dar galactic nu a fost făcut. Asta mi se pare un salt calitativ extraordinar. Ne ducem deja în adândul spațiului cosmic, universal: Ponta Galactic. Nu avem noi, românii vechi – cum se exprimă domnul Cosma -, doar pe Bercea Mondialu’, ci și pe Ponta Galacticu'”, a punctat ironic jurnalistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Vezică biliară de porțelan”, găsită într-un mormânt vechi de 100 de ani