De ce unele teste Covid-19 ies pozitive, deși pacienții sunt vindecați. Explicațiile epidemiologilor

De ce unele teste Covid-19 ies pozitive, deși pacienții sunt vindecați. Explicațiile epidemiologilor
Publicat: 27/07/2020, 22:41
Actualizat: 27/07/2020, 22:43

Aparatele de testare pentru coronavirus RT-PCR detectează şi viruşii morţii, acesta fiind motivul pentru care unii pacienţii, chiar dacă sunt trataţi, scapă de infecţia cu COVID-19 și nu mai repezintă niciun pericol, ies pozitivi, potrivit epidemiologilor.

Este și cazul lui Andrei, un medic specialist infectat în urmă cu o lună cu noul coronavirus și externat cu un test negativ, care are nevoie acum de un al doilea test negativ pentru a se întoarce la muncă, însă de două săptămâni fiecare test pe care îl face are rezultat pozitiv.

Mai mult, apare în raportări ca fiind caz pozitiv, deşi a fost tratat în spital şi a scăpat de orice simptom. La externare  nu a primit nicio recomandare, doar i s-a spus că este liber să plece.

Cu toate acestea, nu se poate întoarce la muncă pentru că nu a reușit să obțină cel de-al doilea test negativ necesar.

„Din 3 în 3 zile mă testez de COVID-19 şi toate testele ies pozitive, cu toate că eu nu mai am niciun simptom încă din a zecea zi de internare. Nemaiavând niciun fel de recomandare medicală, îmi continui viaţa normal, mă văd cu prietenii, cu familia, dar eu tot ies pozitiv la teste efectuate. Am vorbit cu mai mulţi medici care mi-au explicat că pot ieşi pozitiv luni de zile, pentru că aceste aparate nu sunt exacte. Ele depistează şi viruşii morţi ceea ce înseamnă că eu pot să ies pozitiv a la long. Unii pacienţi au fost internaţi pe acest criteriu cu zilele, 60-80 de zile şi au tot ieşit pozitivi. Aparatele nu sunt foarte corecte şi exacte, ele chiar văd şi viruşii morţi şi depistează testele ca fiind pozitiv, nemaiavând niciun simptom sau simptomatologie”, a mărturisit Andrei, citat de Antena 3.

El a mai spus că şi-a făcut şi testul de anticorpi, care a demonstrat că a dobândit anticorpi și că din cauza acestor erori de testare are de suferit întregul sistem medical.

„Sper să mă ţină cât mai mult. Eu nu mai sunt un pericol pentru societate din cauza virusului. Minusurile sunt multe, în special pentru pacienţi şi pentru mine, că nu-mi pot face meseria. Eu am foarte mulţi pacienţi cu boli cronice care mă aşteaptă la spital şi nu sunt văzuţi de nimeni”, a mai declarat Andrei.

Mărturisirile unui pacient care nu credea în coronavirus, după ce a ajuns infectat la Spitalul Județean Argeș: „Nu credeam că poate fi așa grav. Insuficiența respiratorie s-a agravat pe zi ce trece”

Județul Argeș se află, în ultimele săptămâni, pe primele locuri în ceea ce privește raportarea cazurilor cu Covid-19. Mai grav e că nu are capacitatea pentru a face față pacienților cărora li se agravează rapid starea de sănătate.

Paturile de la terapie intensivă se eliberează în curs de câteva ore,  când moare un bolnav, următorul bolnav ocupând locul, însă moartea pacienților se petrece fulgerător lăsând emoții copleșitoare în urmă.

Un pacient, sceptic înainte de a se îmbolnăvi, mărturisește că starea i s-a agravat de la o zi la alta, fiind nevoit să respire doar cu ajutorul măștii de oxigen.

Boala afectează extrem de repede organismul bolnavilor până când aceștia rămând fără suflare. La Spitalul Județean din Argeș, unde erau alocate doar 7 paturi pentru secția de terapie intensivă, a fost suplimentată cu alte 8 paturi.

Pentru a face față numărului mare de pacienți infectați cu SARS COV 2 în județul Argeș încă un spital va deveni spital suport COVID. Sunt 4 în total și par insuficiente, potrivit Digi24.

Gabriel Copciag, director medical: „În majoritatea cazurilor ne-a ajutat Bucureștiul. Acum numărul mare pe țară a făcut ca această posibilitate să dispară. Cum eram și aseară în conversație cu Centrul Național, ni s-a comunicat că suntem pe cont propriu, că Bucureștiul s-a umplut, că nu mai avem paturi de ATI”.

Le Figaro: Covid-19: Românii, arătaţi din ce în ce mai mult cu degetul

România începe să fie criticată în presa europeană, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrat pe teritoriul său în ultima perioadă.

Săptămâna trecută, cotidianul italian Il Messagero scria că „România riscă să devină Brazilia Europei”. Astăzi, cotidianul francez Le Figaro titrează „Covid-19: românii, arătaţi din ce în ce mai mult cu degetul”.

În decurs de o lună, numărul săptămânal al cazurilor de coronavirus a trecut de la 2.600 la 7.400, ceea ce plasează România pe locul al doilea în Uniunea Europeană, după Luxemburg, din punctul de vedere al numărului persoanelor infectate la 100.000 de locuitori, cu 56,7 cazuri, scrie, printre altele, Le Figaro.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
"E Crăciunul pentru spălătoriile auto!" Un internaut nu și-a mai recunoscut mașina în parcare din...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman