EXCLUSIV. Se ascute ”războiul” pe avere între fiul unui milionar român și cea care susține că e fiica nelegitimă! Fiul a făcut plângere penală împotriva notarului care a deschis succesiunea (DOCUMENT)

EXCLUSIV. Se ascute ”războiul” pe avere între fiul unui milionar român și cea care susține că e fiica nelegitimă! Fiul a făcut plângere penală împotriva notarului care a deschis succesiunea (DOCUMENT)
Publicat: 10/10/2020, 19:17

După o viață tumultoasă, Constantin Dinescu, cunoscut ca fiind milionarul excentric sau „Regele luxului”, a  sfârșit dramatic pe patul de spital în 15 august 2020, fapt ce a dus la deschiderea unui dosar pentru moarte suspectă, întrucât circula informația că Dinescu ar fi putut fi otrăvit de o tănâră cu care își petrecuse noaptea, a doua zi fiind luat din camera de hotel unde i se făcuse rău și dus la spitalul din Constanța. Dosarul nu a fost încă închis, se află la Constanța în așteptarea rezultatului de la examenul toxicologic.

Imediat după înmormântarea lui Dinescu, mai multe publicații și televiziuni au punctat apariția unei așa-zise fiice nelegitime care își revendică dreptul de moștenitor al milionarului, spunând că deține dovezi că Dinescu a fost tatăl ei biologic. Numai că povestea aceasta pare să fie mai încurcată decât telenovela zugrăvită până acum în media. Baronul luxului, cum era poreclit de presă mondenă, a lăsat în urma lui un fiu, Dan Constantin Dinescu.  El este blocat la această oră în administrarea bunurilor și firmelor tatălui său pentru că cea care afirmă că este fiica nelegitimă a milionarului născută dintr-o relație pasională din tinerețile acestuia, Carmen Alexandru (in vârstă de 49 ani și fostă angajată la firmele milionarului decedat) a deschis succesiunea la un notar. Blocajul vine în urma deschiderii succesiunii de către Carmen Alexandru, presupusa fiică nelegitimă, deși deocamdată nu există legal nicio dovadă că tatăl ei biologic a fost Constantin Dinescu, pe actul acesteia de naștere figurând ca tată o altă persoană, Ene Ion. Numai că, deși calitatea de moștenitor a acesteia nu este bătută în cuie, ci doar revendicată, ea este cea care a fost prima care, adresându-se notarului Daniela Mihaela Dănăcică, a deschis succesiunea la data de 25.08.2020, la o zi după înmormântarea milionarului. De aici încolo lucrurile se complică și au ajuns, la acestă oră, să sară din sfera civilului în cea a penalului.  Și asta pentru că…

Zilele trecute, fiul lui Dinescu, prin casa de avocatură SCA Bustea-Deheza și Asociații, a depus la Parchetul Curții de Apel București o plângere penală chiar împotriva notarului Dănăcică Mihaela, pe care o acuză de abuz în serviciu.

GÂNDUL.RO deține, în exclusivitate, acest document și vom reda pasajele cele mai importante din actul de acuzare a notarului Dănăcilă, care a admis ca inventarierea bunurilor să fie făcută la cererea celei care s-a declarat fiica biologică fără a exista la acest moment decât o declarație pe propria răspundere dată în fața notarului la deschiderea succesiunii și acțiunile acesteia în instanță, pentru contestarea paternității tatălului care a recunoscut-o când avea 7 ani, Ion Ene, și stabilirea paternității lui Dinescu Constantin ca tată biologic, acțiuni care se află pe rolul instanței fără a fi existat până acum o decizie definitivă.

În plângerea penală, Dan Constantin Dinescu arată că, în data de 02.09.2020, a fost să deschidă succesiunea la un notar, însă acesta i-a adus la cunoștință că nu poate pentru că deja fusese notată această deschidere de succesiune la Camera Notarilor Publici de către SPN BNP Asociați Dănăcică Mihaela Daniela și Marinca Alexandra Magdalena. Ulterior, a aflat de la notarul Dănăcilă că succesiunea a fost deschisă de Carmen Alexandru în baza unei …susțineri verbale! Notarul a refuzat să ii pună la dispoziție actele de stare civilă ale lui Carmen Alexandru, lăsându-l doar să le citească.

„Fiind parte în dosarul succesoral aveam, potrivit legii, acces la toate înscrisurile existente în dosar, iar refuzul doamnei notar Dănăcică Mihaela Daniela de a-mi comunica actele de stare vivilă ale numitei Alexandru Carmen, singurele care ar fi putut demonstra calitatea acesteia de succesibil al defunctului și în lipsa cărora succesiunea nu putea fi deschisă, reprezintă un prim abuz al acestui notar public.

Doamna notar mi-a comunicat apoi că a stabilit deja un prim termen în dosarul succesoral la data de 7.09.2020 și, deși până la acest termen mai erau doar două zile (era vineri, 04.09.20202, iar termenul stabilit era luni) în dosar nu era efectuată nicio citație pe numele meu.

La data indicată doar verbal de d-na notar, fără efectuarea unei citații pe adresa mea, aceeași cu ultimul domiciliu al defunctului meu tată, reprezentantul meu convențional s-a prezentat la acest birou notarial, ocazie cu care a constatat că d-na notar efectuase adrese către mai multe DITL-uri, în vederea verificării existenței unor bunuri imobile ale defunctului, deși nu fusese învestită și cu o cerere de inventariere a bunurilor succesorale. Menționez că o astfel de cerere a fost depusă la dosar de numita Alexandru Carmen, prin avocat ales, abia la acest prim termen fixat de notar”.

Notarul Mihaela Dănăcică este acuzată că ar fi săvârșit un abuz în serviciu din mai multe considerente care se regăsesc în plângerea penală:

Notarul a emis, în 24.08.2020, o adresă către Primăria Constanța prin care solicita să îi comunice un extras din Registrul de decese al lui Dinescu Constantin, „deși nu exista la data de 24.08.20202 un dosar notarial înregistrat la SPN BNP Asociați Dănăcică Mihaela Daniela și Marinca Alexandra Magdalena pentru a cărui soluționare să fie necesar acest înscris și în cadrul căruia să poată fi dispusă de notar, în mod legal, o astfel de adresă. Prin aceeași adresă, d-na notar o împuternicea pe numita Alexandru Carmen, care nu avea nicio calitate în raport cu persoana decedată, să depună adresa respectivă (…) O zi mai târziu, respectiv la data de 25.08.2020, s-a înregistrat pe rolul acestui birou notarial succesoral nr.158/20202, având ca obiect deschiderea procedurii succesorale pentru defunctul meu tată, la cererea numitei Alexandru Carmen, fără să existe un act de stare civilă care să dovedească calitatea acesteia de succesibil al defunctului, astfel cum impuneau dispozițiile Legii notarilor publici. Dimpotrivă, la dosarul notarial a fost depus certificatul de naștere al acesteia, din care rezultă că tatăl său este numitul Ene Ion și nu defunctul meu tată.

Fiul milionarului Dinescu arată, în plângerea împotriva notarului prin care Carmen Alexandru a făcut toate demersurile, că deschiderea procedurii succesorale s-a făcut nelegal și abuziv „doar pe baza declarației date de numita Alexandru Carmen în cuprinsul cererii de deschidere de succesiune pe propria rspundere, în sensul că este fiica biologică a defunctului. Nu s-a prezentat, la momentul înregistrării acestui dosar notarial și notării deschiderii succesiunii la Camera Notarilor Publici, nici măcar un certificat de grefă prinvind existența pe rolul unei instanțe a acțiunii invocate”.

Cu privire la acest aspect, Dan Dinescu subliniază că la termenul din 7.09.2020, notarul Dănăcică Mihaela a arătat că partea și-a luat obligația să facă o astfel de dovadă în termen de 30 de zile, care oricum era insuficientă pentru dovedirea calității de sucesibil, întrucât necesitatea dovedirii acestei calități nu putea fi suplinită de declarația pe propria răspundere a celei care se erijează în fiica nelegitimă din tinerețea tatălui său.

“Calitatea numitei Alexandru Carmen de succesibil al defunctului se impunea a fi verificată și constatată de d-na notar Dănăcică Mihaela Daniela  numai pe bază de acte de stare civilă, la momentul înregistrării cererii de deschidere a succesiunii și notării acesteia la Camera Notarilor Publici și nu după 30 de zile de la înregistrare (…) Deși nu s-a solicitat prin cererea de deschidere a succesiunii și o inventariere a bunurilor succesorale, d-na notar Dănăcică Mihaela Daniela a efectuat înaintea termenului din 7.09.2020 demersuri la DITL pentru a verifica dacă există de pe urma defunctului bunuri imobile”.

În legătură cu această inventariere a bunurilor, ea a fost făcută la termenul din 7.09.2020. Ulterior, cererea lui Carmen Alexandru fiind completată cu cererea de a se face verificări și la bănci pentru a afla conturile bancare ale milionarului. Fiul lui Dinescu a solicitat Camerei Notarior Publici transferul dosarului succesoral la orice alt notar, date fiind aspectele nelegale semnalate de el chiar în această plăngere penală aflată în posesia Gandul.ro. Camera Notarilor Publici s-a spălat pe mâini arătând că acest transfer al dosarului de succesiune la alt notar poate fi făcut doar cu acordul părților, adică inclusiv cu acordul lui Carmen Alexandru care, chiar dacă și la ora aceasta are alt tată biologic trecut în certificatul de naștere și instanele nu au stabilit altă paternitate, este considerată și ea parte de către notarul Dănăcică.

Cu privire la calitatea de succesibil a lui Carmen Alexandru, în plângere sunt menționate următoarele nereguli:

“Consider că fapta d-nei notar de a înregistra dosarul succesoral nr.158/2020 și de a nota deschiderea succesiunii la Camera Notarilor Publici la simpla cerere a unei persoane care nu numai că nu prezintă acte de stare civilă care să-i dovedească calitatea de succesibil, astfel cum impuneau dispozițiile art.104 alin.3 din Legea Notarilor Publici, dar deține și prezintă acte de stare civilă care atestă în mod clar că tatăl său este o altă persoană decât defunctul, reprezintă o gravă încălcare a dispozițiilor legale de către notar, care avea obligația de a verifica calitatea acestora la momentul înregistrării și notării cererii. Este vădit ilegală conduita doamnei notar care, pentru protejarea unui drept viitor, incert ca realizare, invocate de petenta Alexandru Carmen, mi-a prejudiciat dreptul succesoral actual și sigur, dovedit cu acte de stare civilă și astfel mi-a fost împiedicat în mod abuziv dreptul de a obține un certificat de calitate de successor care să-mi permită să efectuez acte de conservare/administrare a bunurilor succesorale”.

Fiul milionarului Constantin Dinescu se consider prejudiciat material, dar și moral.

Declarația avocatului fiului lui Dinescu, exclusivă la GÂNDUL.RO

Doamna avocat Elena Bustea de la SCA Bustea-Deheza si Asociații, care apără interesele familiei Dinescu și ale fiului milionarului punctează, în legătură cu acest subiect legat de succesiunea deschisă de Carmen Alexandru (cea care a apărut deja la mai multe televiziuni susținând că e fiica nelegitimă a milionarului și a prezentat în acest sens niste fotografii de la propria sa nunta la care acesta ar fi apărut “pe post de socru mic” precum și invitația la nuntă în care apare numele lui Dinescu Constantin ca tată al miresei), că adevărul, în cele din urmă va fi stabilit de justiție. Dar până atunci nu trebuie ca legea să fie încălcată în niciu fel.

“Doamna Carmen Alexandru a făcut o cerere care are ca obiect contestarea recunoașterii făcută de tatăl Ion Ene, care figurează în certificatul de naștere al dumneaei. După cum dânsa a declarat public, această recunoaștere ar fi fost făcută când dânsa avea 7 ani. Dânsa acum are 49 de ani. Această cerere a fost introdusă ca ordonanță președințială și transformată la primul termen în acțiune de drept comun, evitându-se astfel regularizarea chemării în judecată.

Această acțiune a fost făcută de doamna Carmen Alexandru pe 27.08.20202, după ce se dusese deja la notar și notarul notase deja deschiderea succesiunii. Deci, cand  a deschis succesiunea, doamna nici măcar nu avea pe rol acțiunea de contestare a recunoașterii ca fiică biologică a tatălui din certificatul de naștere. Dar a deschis succesiunea, declarând pe propia răspudere că e fiica biologic a lui Dinescu Constantin. Astfel, a blocat orice demers al fiului defunctului, singurul a cărui calitate de succesor rezultă din actele de stare civilă. După alte trei zile, la data de 1.09.20202, doamna Carmen Alexandru a înregistrat și acțiunea în stabilirea paternității față de defunctul a cărui succesiune fusese deja deschisă încă din data de 25.08.2020. O mare întrebare rămasă fără răspuns este cum de notarul a fost de acord cu această deschidere de succesiune doar pentru că o persoană declară pe propria răspundere că e fiica biologică a defunctului și aceeași persoană își asumă răspunderea în fața notarului pentru orice rezultat viitor? Sunt sigură că până la urmă toate aceste mistere se vor elucida!”

Carmen Alexandru, cea care revendică dreptul de moștenitor al lui Constantin Dinescu, a apărut în media de mai multe ori, imediat după înmormântarea milionarului, cu diverse declarații, arătând că este rodul unei legături pe care mama ei a avut-o cu Dinescu pe vremea când erau foarte tineri. A fost la înmormântare, dar unii jurnaliști au consemnat că aceasta nu ar fi fost lăsată de familie să participe la ceremonie. Femeia spune că a fost angajată la firmele acestuia, acolo unde afirmă că era cunoscută ca fiica lui Constantin Dinescu. Femeia a mai declarat public că nu a vrut să-i facă probleme tatălui său și de aceea nu a cerut să fie recunoscută, deoarece acesta era căsătorit și își iubea familia. Acum, însă, se bate pentru averea celui despre care ea spune că i-a recunoscut că ii este tată. Dinescu era patron la firmele la care Carmen Alexandru era angajată. Ce anume l-a oprit pe acesta, atâția ani, să o recunoască drept fiică, mai ales că soția lui decedase cu cinci ani înainte ca el să se stingă din viață? Sunt întrebări încă neelucidate. Cert este, însă, că la această oră, notarul la care Carmen Alexandru a apelat pentru a deschide succesiunea deși în actele de stare civilă figurează cu alt tată biologic, are o problemă. Va trebui să răspundă în fața procurorilor în urma acestei plângeri penale pe care GÂNDUL.RO o prezintă și, aici, în articolul de față.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”