FOCURI DE ARMĂ în California la o petrecere organizată în pofida măsurilor de izolare la domiciliu

FOCURI DE ARMĂ în California la o petrecere organizată în pofida măsurilor de izolare la domiciliu
Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 12/04/2020, 22:30

Șase persoane au fost împușcate într-o petrecere din California, care a avut loc în ciuda ordinului statului american de izolare la domiciliu emis pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Autoritățile au intervenit în urma unui un apel care a informat cu privire la multiple focuri trase într-un apartament din Bakersfield la scurt timp după miezul nopții de sâmbătă spre duminică, a declarat biroul șerifului din județul Kern într-un comunicat, potrivit CNN.
Polițiștii au găsit șase victime – inclusiv un minor – la fața locului și au aflat că o petrecere mare se desfășura înainte de focurile de armă.

Toate victimele au fost duse la un spital local și tratate pentru răni care nu pun viața în pericol. Suspecții au fost descriși ca patru bărbați care conduc un sedan alb, au spus autoritățile. Nu s-au făcut arestări. Guvernatorul Gavin Newsom a emis la sfârșitul lunii martie un ordin de izolare la domiciliu și l-a prelungit până vineri la 15 mai.
California este unul din peste 40 de state care au emis un ordin similar pentru atenuarea răspândirii coronavirusului. Peste 97% din populația Statelor Unite are ordin să rămână acasă sau să se adăpostească. Unele state nu au instituit reglementări formale de izolare la domiciliu. Acestea sunt Arkansas, Iowa, Dakota de Nord, Nebraska, Dakota de Sud și Wyoming.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase