GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul PRO România: „Mi-am făcut testul pentru Covid-19. Câți români își permit suma respectivă?” / „Eu am demisionat în urma unei tragedii. Guvernul aruncă responsabilitatea la autoritățile locale”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul PRO România: „Mi-am făcut testul pentru Covid-19. Câți români își permit suma respectivă?” / „Eu am demisionat în urma unei tragedii. Guvernul aruncă responsabilitatea la autoritățile locale”
GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul PRO România: „Mi-am făcut testul pentru Covid-19. Câți români își permit suma respectivă?” / „Eu am demisionat în urma unei tragedii. Guvernul aruncă responsabilitatea la autoritățile locale”

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că și-a făcut testul pentru coronavirus și se simte bine, dar se întreabă câți dintre români își permit suma deloc neglijabilă de 390 LEI, pentru a plăti acest test. Mai mult, Ponta spune că „România are nevoie de altceva, nu de bătălia pe alegeri”.

„Sunt foarte bine. Vreau să atrag atenția că această decizie pe care am contestat-o de la început, cu alegerile, cred că este o decizie total greșită pentru că ne pune pe toți în mare pericol. Unii scapă, alții nu. România avea nevoie de altceva, nu de bătălia pe alegeri.

Sunt cei mai expuși. Sunt 18.500 secții de vot în România. Acolo sunt 10-15 reprezentanți de la partide. Vorbim de sute de oameni care în ziua votului vor sta într-o încăpere unde vor intra alte sute de oameni care vin la vot. Terminăm cu 27 septembrie, băgăm copiii la școală, înapoi, apoi după o săptămână începe campania pentru alegeri parlamentare. E o irosire de resurse. Banii ar fi trebuit să meargă la sănătate, școală.

„Ce alegeri facem noi cu 10.000 de cazuri pe zi?”

Eu mi-am făcut testul. Costă 390 de lei, sunt politician, am salariu. Câți își permit așa ceva? Nu e normal faptul că testele nu acoperă… Ce înseamnă 10.000 de teste pentru 20 milioane de locuitori? O picătură. Faptul că nu se dorește să se facă mai multe teste, că nu se dorește susținerea oamenilor care nu își permit, e ceva total greșit. Guvernul nostru se preocupă numai de alegeri.

Nu s-au alocat, dar bani sunt. În fondul de rezervă pentru cumpărat primari sunt 2 miliarde de lei. Nu se dorește o testare. Am vorbit cu mulți specialiști. Dacă s-ar face 100.000 de teste pe zi, am avea 10.000 de persoane infectate. Toată lumea ar spune: Domnule Orban, ce alegeri facem noi cu 10.000 de cazuri pe zi?

Nefăcând teste, pot să o țină înainte cu alegerile. După locale, intrăm iar în campanie. Iar trimitem oameni în secții… Încep școlile, universitățile. Această încăpățânare reflectă un mod greșit de a guverna țara!

„O să vedeți o explozie de cazuri”

Vedeți: școala nu se face, dar alegerile se fac în zonele astea. Ce e rău? Cei care stau acasă au un uriaș dezavantaj față de ceilalți. Cei care merg din zonele acelea, jumătate, cine îi alege? Ce fac părinții, care trebuie să stea cu copilul? Ce facem cu un copil care merge la școală, ia virusul, dar nu are simptome, dar îl duc acasă la bunici? Am ajuns aici și doamna ministru a zis că părinții vor afla pe 10…Ei ce fac cu locul de muncă? Asta e marea problemă! În loc să ne ocupăm… Numai în România nu e treaba cum începe școala. Se aruncă pisica moartă pe primari, iar guvernul se ocupă cu alegerile. Dacă se vor face cu adevărat teste după 27 septembrie…O să vedeți o explozie de cazuri. Vă dați seama cât ne va costa, uman, financiar.

Am fost la Tg Mureș, Bacău, primarul a alocat bani pentru dezinfectanți, măști, tablete. Din păcate românii nu trăiesc doar în centrul Clujului. Sunt 6.200 de școli în România, cele mai multe în zona rurală. Nu au bani, iar avem o discriminare, între cel care are șansa că trăiește într-un oraș bogat și cei care trăiesc în altă parte. Diferența de resurse trebuia acoperită de guvern. Avem un caz clar de discriminare pe criteriul locul unde ai avut norocul să te naști. E complet greșit. Cei săraci nu au tablete, dezinfectanți, măști și ne vom trezi că avem o nouă discriminare.

„Am demisionat în urma tragediei de la Colectiv”

Știam că începe școala. Toată lumea a fost pozitivă. Nu a spus nimeni absolut nimic, au amânat pentru 10… O declarație iresponsabilă. Nu e treaba noastră, a directorului…E o pandemie națională, mondială. E o problemă… Sistemul de educație public e un drept constituțional, prin lege, este clar în răspunderea Guvernului României.

Primarul spune eu mă ocup de școală, să fie vopsită. Dar nu sunt medic. Faptul că s-a aruncat pisica moartă va genera cazuri extrem de complicate. Un primar va zice că nu își asumă să deschidă școala…Altul va deschide și vor fi îmbolnăviri. Am fost premier 4 ani, am demisionat în urma unei tragedii (COLECTIV), care nu avea legătură cu mine. Guvernul pasează responsabilitatea la autoritățile locale, va fi nefuncțional”, a declarat Victor Ponta la GÂNDUL LIVE.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român de la New York. Responsabil de cel mai mare proiect american...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide