Tatăl unui tânăr mort la Colectiv, amenințat cu executarea silită. „Cum îndrăznim noi să le cerem procurorilor să trimită dosarul în instanţă?!”

Tatăl unui tânăr mort la Colectiv, amenințat cu executarea silită. „Cum îndrăznim noi să le cerem procurorilor să trimită dosarul în instanţă?!”
Mormântul lui Alexandru, victimă a tragediei din Colectiv / Sursa: Facebook - Narcis Hogea
Publicat: 23/08/2020, 14:41

Mesajul tatălui unuia dintre tinerii morți în tragedia din clubu Colectiv, în care anunță să a fost somat să plătească cheltuieli judiciare, după ce i s-a respins în instanță, solicitarea de urgentare a soluționării dosarului, a stârnit un val de reacții de solidaritate pe Facebook. „Câți tinerii din această țară mai trebuie să moară ca să se facă dreptate!”, este unul dintre comentariile la postarea viralizată pe rețeaua de socializare.

Narcis Hogea, tatăl celui de-al 60-lea tânăr mort în incendiul din Colectiv, a anunţat, ieri, pe Facebook că a primit o somaţie de plată a cheltuielilor judiciare, în valoare de 100 lei, altfel riscă să fie executat silit, după cum a relatat News.ro.

Somația vine după ce, în 25 iunie, magistraţii instanţei supreme au respins contestaţiile supravieţuitorilor şi familiilor victimelor din Colectiv, care ceruseră accelararea finalizării anchetelor, în urma tragediei din 30 octombrie 2015.

„Salut, dragul nostru Alexandru, Au trecut 4 ani și 9 luni. Cum este Raiul astăzi? Cum se vede viața noastră de acolo? Dupa cum îți spuneam în iunie, statul român ne-a “tras de urechi” că am îndrăznit să cerem urgentarea dosarului în care sunt anchetați criminalii vostri, obligându-ne la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare. Mai mult decât atât, zilele trecute am primit o somație pentru plata sumei respective dacă nu vrem să fim executați silit. Le “înțeleg” raționamentul. Cum îndrăznim noi, câțiva părinți ai căror copii au murit la Colectiv, să le cerem procurorilor ce se ocupă de acest caz, să finalizeze cercetarile și să trimită dosarul în instanță? Nu au trecut decât 3 ani și 10 luni de când am depus plângerea penală. Suntem chiar tupeiști, având în vedere că procesul mineriadei este abia la început”, a scris Narcis Hogea, pe Facebook.

Postarea a avut sute de comentarii, mii de reacții de solidaritate și redistribuiri.

Instanţa a stabilit în dosarul Colectiv daune de peste 50 de milioane de euro pe care trebuie să le primească familiile victimelor, dar şi cei care au scăpat cu viaţă din clubul Colectiv. Sumele individuale sunt cuprinse între 50.000 de euro şi 900.000 de euro.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase