ÎNVĂȚĂMÂNT. Tătaru, despre noul an școlar: La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie

ÎNVĂȚĂMÂNT. Tătaru, despre noul an școlar: La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie
ÎNVĂȚĂMÂNT. Tătaru, despre noul an școlar: La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie / Sursă FOTO: https://media.realitatea.net
Publicat: 06/07/2020, 22:42

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că în perioada verii va fi gestionată fiecare etapă a pandemiei, pentru a ști ce măsuri trebuie luate în septembrie, când va începe noul an școlar.

Sfatul ministrului este ca românii să rămână precauți

Tătaru a fost întrebat ce se va întâmpla în luna septembrie, când va începe un nou an școlar.

„Ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, și aproape de septembrie vom vedea care e situația. La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie”, a precizat Nelu Tătaru, luni, la Digi 24.

Sfatul ministrului Sănătății este ca toți românii să fie precauți, deoarece există încă „o cocoașă a acestui moment pandemic”.

Întrebat dacă am putea asista la o închidere a teraselor, Tătaru a răspuns că ar putea fi amânate anumite deschideri programate.

„Am putea amâna anumite deschideri programate. Există județe cu câte o mie de cazuri sau mai mult, care au o transmitere comunitară mai accentuată ca altele”, a spus ministrul.

Întrebat, în continuare, dacă sistemul medical va mai face față numărului mare de cazuri de coronavirus, Tătaru a spus că situația a fost gestionată.

„La început unii s-au temut și situația a fost gestionată. Acum am luat-o de la capăt. Marea parte rămâne angrenată, multe mesaje ne spun unde e răbdarea pe care am avut-o. Le explicăm celor de la horeca, le-am spus că nu toți trebuie să plătim pentru cei care nu respectă regulile. Sunt oarecum dezamăgit de o parte a populației, pe care nu o vedeam atât de vitează în martie-aprilie. Ajunseserăm la o transmitere de 0,6-0,7. Amânarea relaxării de la 1 iulie e un semnal pentru toată lumea. Dacă nu se gândesc la guvern și corp medical, vom ajunge ca sănătatea acestui popor să fie pusă în pericol”, a mai spus ministrul Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase