Klaus Iohannis despre cresterea punctului de pensie: ”Nu ar fi existat o creștere a pensiilor nici dacă nu am fi avut această criză sanitară și economică. PSD nu a înțeles nimic”/ Seful statului despre taierea pensiilor:  ”Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă”

Klaus Iohannis despre cresterea punctului de pensie: ”Nu ar fi existat o creștere a pensiilor nici dacă nu am fi avut această criză sanitară și economică. PSD nu a înțeles nimic”/ Seful statului despre taierea pensiilor:  ”Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă”
Publicat: 09/09/2020, 20:09
Actualizat: 09/09/2020, 20:15

Mioara Costin, jurnalist RealitateaPlus, a precizat în cadrul întrebărilor adresate șefului statului de către mas-media, documentul prezentat Vioricăi Dănilă de către Teodorovici, anul trecut, și publicat în mass-media, ieri,, prin care se arata că bugetul României nu își permitea o creștere a punctului de  pensie cu 40%, din cauza unei posibile  proceduri de deficit. Însă, PSD face presiuni în prezent asupra Guvernului pentru ca punctul de pensie să fie mărit cu 40%, în ciuda existenței documentului, menționează jurnalistă respectivă. Totodată, intreabă despre rolul presiunilor făcute de PSD.

Despre bugetul României care nu își permitea o creștere a punctului de  pensie cu 40%, de care  PSD  era informat încă din anul 2019 și despre majorarea cu un alt procentaj, Klaus Iohannis spune că Opoziția dă impresia că se poate mai mult prin intermediul Parlamentului de a corecta finanțele.

Klaus Iohannis: ”Nu ar fi existat o creștere a pensiilor nici dacă nu am fi avut această criză sanitară și economică. Noi ne dorim aceste lucruri. PSD nu a înțeles nimic și continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult”

”Nu ar fi existat o creștere a pensiilor nici dacă nu am fi avut această criză sanitară și economică. Acum, este clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Totuși, toți membrii Guvernului și-au dorit o creștere a pensiilor. Atât s-a putut. Este valabil și pentru eșalonarea dublării alocațiilor pentru copiii. Noi ne dorim aceste lucruri. Asta nu înseamnă că bugetul țării permite tot ce ne dorim. Revin la ce am spus. PSD nu a înțeles nimic și continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult. Încercările PSD de a corecta prin Parlament finanțele țării este o abordare jalnică, populistă, electoralistă care nu le face cinste”.

Vasile Marcu, jurnalist A3 l-a întrebat pe șeful statului, în cadrul sesiunii de întrebări adresate de mass-media, dacă va promulga un buget de stat care prevede tăieri sau înghețări de venituri, șeful statului susțînând că este ”o prostie PSD-istă”.

Klaus Iohannis:  ”Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă”

Vasile Marcu, jurnalist A3 l-a întrebat pe șeful statului, în cadrul sesiunii de întrebări adresate de mass-media, dacă va promulga un buget de stat care prevede tăieri sau înghețări de venituri.

”Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă, aruncată în spațiul public din motive electorale”.

”Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii, e exclus așa ceva! Economia a cunoscut un recul semnificativ în trimestrul doi, care a trecut și între timp își revine. Noi credem că economia României își va reveni (…). Noi ne pregătim pentru ani de creștere, nu ani de reducere”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase