OMS lansează un studiu, Solidaritate, care conține patru tratamente promițătoare împotriva virusului COVID-19

OMS lansează un studiu, Solidaritate, care conține patru tratamente promițătoare împotriva virusului COVID-19
Sursă FOTO unsplash.com/caracter ilustrativ
Publicat: 24/03/2020, 11:23
Actualizat: 24/03/2020, 11:27

Cu cazuri de COVID-19 în creștere la nivel mondial, oficialii din domeniul sănătății și guvernelor se întrec nu numai pentru a ajuta la oprirea răspândirii virusului, dar, de asemenea, lucrează pentru a găsi tratamente eficiente pentru boală. Ca parte a acestor eforturi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat studiu numit SOLIDARITY TRIAL.

Un vaccin împotriva virusului care provoacă infecția cu COVID-19, se presupune că va dura cel puțin un an la doi ani, accentul s-a orientat către refacerea medicamentelor existente, care sunt aprobate pentru alte boli și sigure de utilizat, în testarea împotriva virusului, transmite sciencemag.org

Ca parte a acestor eforturi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat un mare megatrial multinațional numit SOLIDARITY TRIAL, care va evalua eficacitatea diferitelor medicamente în tratamentul COVID-19. Aceste medicamente variază de la cele utilizate în tratamentul HIV, până la medicamentele utilizate pentru tratamentul malariei, precum și un nou antiviral care a fost testat pentru Ebola.

Efortul global de colaborare este primul de acest fel și poate implica participarea a zeci de țări și mii de pacienți. Cu aproximativ 15 la sută din cazurile de COVID-19 care necesită spitalizare, există o nevoie stringentă de tratamente pentru infecție. Având în vedere acest lucru, studiile clinice vor fi proiectate să fie cât mai simple cu scopul de a colecta cantități mari de date cantitative în timp real.

„Proiectarea studiului a fost creată pentru a permite participarea chiar și a spitalelor care au fost supraîncărcate” , a spus dr. Ana Maria Henao-Restrepo, ofițer medical și conducător de echipă la Departamentul OMS pentru imunizări, vaccinuri și biologice.

Ea spune că „acest proces se concentrează pe întrebările  cheie pentru public. Unul dintre aceste medicamente reduce mortalitatea? Oricare dintre aceste medicamente reduce timpul unui pacient  în spital și dacă pacienții care primesc sau nu oricare dintre medicamentele necesită ventilație sau internarea în unități de terapie intensivă. ”

Scopul procesului este de a urmări în mod esențial o investigație pe scară largă a patru tratamente diferite care implică medicamente considerate promițătoare împotriva COVID-19. Aceste medicamente vor fi testate pentru a fi utilizate ca terapii cu un singur agent și / sau cu mai mulți agenți.

OMS se concentrează asupra patru tratamente care ar putea funcționa: un compus antiviral experimental numit remdesivir; medicamente contra malariei, o combinație de două medicamente contra HIV, lopinavir și ritonavir; și aceeași combinație, plus interferon-beta.

Anumite date cu privire la funcționarea acestor tratamente au fost făcute publice,  de exemplu, un studiu din China a ajuns la concluzia că cele două medicamente folosite pentru a trata HIV, nu funcționează și pentru tratarea virusului COVID-19.

Cele patru tratamente diferite care urmează să fie evaluate în proces sunt:

1) Remdesivir, un nou antivirus experimental. Remdesivir este un analog nucleotidic care interferează cu funcția enzimei ARN polimerazei virale, determinând o scădere a producției de ARN viral. În timp ce a fost dezvoltat ca tratament cu Ebola și a dat rezultate dezamăgitoare, a arătat o promisiune împotriva coronavirusurilor.

2) Cloroquina și hidroxiclorochina, medicamente utilizate pentru tratarea malariei. Clorchinina este cel mai des utilizat agent anti-malarie, în timp ce hidroxiclorochina este un derivat mai puțin toxic al acesteia. Clorochina împiedică virusii să intre în celule prin țintirea compartimentelor situate în membrana celulară numite endosomi, care virusurile exploatează pentru a intra în intrare. De asemenea, previne legarea virusului la enzima 2 de conversie a angiotensinei (ACE2) pe celulele gazdă, care este un prim pas critic în intrarea virală.

3) Combinația dintre Lopinavir și Ritonavir, două medicamente antivirale HIV. Aceste medicamente sunt inhibitori de protează, care se leagă de enzime virale (adică proteaze) care sunt importante în producerea de particule virale infecțioase mature.

4) Combinația dintre Lopinavir și Ritonavir împreună cu interferonul-beta, o citokină care face parte din sistemul imunitar care servește ca una dintre principalele apărare ale celulelor împotriva infecției virale.

Unele dintre aceste medicamente au fost deja testate la pacienții cu COVID-19, cum ar fi combinația de medicamente HIV care au eșuat într-un studiu mic din China. În ciuda acestor rezultate, OMS susține că este necesar un studiu cu un număr mai mare și o varietate de pacienți pentru a evalua mai bine eficacitatea acestor medicamente pentru COVID-19.

Procesul va fi executat și supravegheat de OMS în sine, care va solicita spitalelor participante să introducă informațiile despre pacienți în baza lor de date de pe site-ul lor web. Pe baza disponibilității medicamentelor de studiu la un anumit spital, pacienții li se va acorda la întâmplare un tratament sau la standardul de îngrijire ca parte a grupului de control.

„Lucrul bun despre proces [este că] randomizarea ar putea fi ajustată la medicamentele disponibile în fiecare spital individual de-a lungul timpului. Celălalt lucru bun [este că] putem include brațe suplimentare sau aruncarea brațelor, deoarece comitetul nostru global de securitate și monitorizare a datelor recomandă să facem acest lucru ”, a spus dr. Henao-Restrepo.

Procesul SOLIDARITY are o promisiune pentru facilitarea testării tratamentelor pentru COVID-19, atât rapid cât și eficient. În această mișcare fără precedent, OMS a preluat un rol important în a găsi terapii care pot reduce sau chiar elimina răspândirea virusului extrem de contagios.

Sursă FOTO unsplash.com/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte