Orban salută decizia DIICOT de infirmare a clasării dosarului „10 august”

Orban salută decizia DIICOT de infirmare a clasării dosarului „10 august”
Orban salută decizia DIICOT de infirmare a clasării dosarului „10 august” / Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 04/08/2020, 22:16
Actualizat: 04/08/2020, 22:41

Premierul Ludovic Orban salută decizia DIICOT de a infirma clasarea dosarului „10 august”. Acesta a subliniat că este inadmisibil „să avem un alt dosar care să aibă aceeași soartă cu dosarele Mineriadelor”.

Poziția premierului

Ludovic Orban a afirmat că este inadmisibil ca românii să nu aibă un răspuns clar în legătură cu cele întâmplate pe data de 10 august 2018.

„Este inadmisibil că la aproape doi ani de la evenimentele violente din Piața Victoriei, românii încă nu au aflat adevărul despre responsabilii care au coordonat și dispus acțiunea de reprimare a unei manifestații care începuse pașnic. Cetățenii și justiția din România nu mai au nevoie de un alt dosar cu aceeași soartă ca cele ale Mineriadelor și Revoluției. Procurorilor și judecătorilor le revine obligația morală și legală de a afla și prezenta adevărul. Miilor de oameni care au avut de suferit în urma acelor incidente trebuie să li se facă dreptate și cetățenii au dreptul de a ști cu exactitate din ordinul cui au fost gazați și bătuți în 10 august 2018”, a transmis Ludovic Orban.

DIICOT anunță redeschiderea urmăririi penale pentru foștii șefi ai Jandarmeriei

Diicot anunță redeschiderea dosarelor penale în care sunt anchetați șefii  Jandarmeriei în Dosarul 10 august, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Dosarul 10 august fusese clasat parțial pe 15 iulie.

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a hotărât să redeschidă urmărirea penală pentru foștii șefi ai Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș, Mihai Chirică și Ionuț Sindile, se arată în comunicatul DIICOT.

Klaus Iohannis, după ce s-a anunțat soluția de clasare din dosaru: Cei vinovați vor fi trași la răspundere

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, miercurea trecută, despre clasarea dosarului „10 august”. Acesta a spus că are convingerea că justiția din România va face dreptate în acest dosar, părerea sa fiind că „ar fi de dorit să se găsească o clarificare mai profundă” în această speță.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase