(P) World of Warships: joc video sau o veritabilă lecție de istorie? Cum îl puteți juca gratuit

(P) World of Warships: joc video sau o veritabilă lecție de istorie? Cum îl puteți juca gratuit
Publicat: 27/03/2024, 14:57

Lansat în 2015, World of Warships este un joc video ce poate fi încadrat în genul „online tactical shooter”, marea diferență față de alte titluri similare fiind că jucătorii se înfruntă în nave de război.

Dezvoltat de compania cipriotă Wargaming, jocul poate fi abordat alături de prieteni, împotriva inamicilor controlați de computer, sau direct online, prin match-making, contra altor jucători de pe întregul mapamond. Producătorii promit că fiecare înfruntare din World of Warships este unică, fiind oferite zeci de hărți și moduri de joc, alături de sute de combinații de nave, echipamente și abilități aduse de membrii echipajului.

Inițial, World of Warships punea la dispoziția jucătorilor nave de război atent selecționate, de la începutul secolului al XX-lea și până la perioada post-belică a anilor ’50, încadrate în patru mari categorii: Aircraft Carriers (portavioane), Battleships (cuirasate), Cruisers (crucișătoare) și Destroyers (distrugătoare).

Acestea se diferențiază atât prin caracteristicile de bază, cât și prin opțiunile de gameplay pe care le oferă jucătorilor. Portavioanele au menirea de a descoperi și cerceta câmpul de bătălie, având posibilitatea de a trimite mai multe tipuri de avioane (de luptă sau bombardiere) pentru a slăbi forțele inamice. Totuși, navele în sine nu sunt echipate cu arme foarte performante, necesitând o doză suplimentară de gestionare din partea jucătorilor.

În schimb, cuirasatele sunt grele, echipate cu tunuri masive, armură din plin, dar și armament secundar. Peisajul este completat de crucișătoare, nave mult mai versatile, echipate cu o variate de combinații de tunuri anti-aeriene și torpile, acestea având și posibilitatea de a-și lansa propriile avioane. Marele avantaj al crucișătoarelor este însă rata de foc ridicată, acestea fiind cele mai potrivite nave pentru a hărțui forțele inamice în oricare moment al bătăliei.

Nu în ultimul rând, distrugătoarele sunt cele mai rapide și agile nave din World of Warships, armurile lor fragile fiind compensate de puterea de foc impresionantă. În mijlocul unei lupte, distrugătoarele se pot folosi de paravane de fum pentru a-și masca atacurile cu torpile sau pentru a ascunde navele aliate.

Un update ulterior a adăugat o a cincea clasă de nave jucabile: submarinele. Pentru a furniza bătălii cât mai echilibrate, World of Warships atribuie tuturor acestor nave niveluri (Tiers), pornind de la Tier I, cu posibilitatea de a urca până la Tier X. Acestea sunt folosite și în procesul de match-making pentru a reuni într-un meci jucători de niveluri cât mai apropiate.

Navele din World of Warships sunt fie replici ale unor modele reale, care și-au dovedit deja eficacitatea în operațiuni reale pe oceanele globului, fie modele bazate pe planuri reale, care n-au fost puse însă în practică niciodată. Jocul reunește o distribuție foarte bogată de astfel de vapoare, de la diferite forțe navale din întreaga lume: Marina Statelor Unite ale Americii, Marina Militară Imperială Japoneză, Marina Regală Britanică, Marina Imperială Germană (transformată apoi în Kriegsmarine), Regia Marina Italiană sau Marina Imperială Rusă (transformată apoi în Red Fleet, Marina Sovietică).

Nu lipsesc nici nave olandeze, spaniole, suedeze, poloneze, grecești sau turcești, alături de ambarcațiuni ale Comunității Națiunilor (Commonwealth) sau vapoare de proveniență asiatică (chinezești, taiwaneze, sud-coreene, thailandeze, indoneziene sau malaysiene) sau latino-americane (braziliene, argentiniene, peruviene sau mexicane).

Fiecare astfel de tabăra vine cu propriul set de upgrade-uri ce pot fi aplicate navelor, marinele mai mici cu o serie mai restrânsă de avantaje, în timp ce națiunile mai dezvoltate oferă atât nave din toate categoriile, cât și upgrade-uri pentru toate acestea.

Grație acurateței istorice, World of Warships este considerat și un muzeu digital de vapoare de război, un loc de întâlnire pentru toți pasionații de istorie navală. Conținut nou, bazat pe diferite teme, și noi moduri de joc sunt adăugate în mod constant, pentru a menține viu interesul comunității, dar și pentru a atrage noi jucători.

Primul căpitan de nava român din World of Warships

Cel mai recent astfel de update a introdus primul comandant de navă român din joc, Andrei Teodorescu, a cărui voce este interpretată de actorul George Lungoci. În ciuda aspectului impozant și a gradului, Andrei Teodorescu este un personaj cu tente comice, în stilul cu care ne-au obișnuit rolurile precedente ale lui George Lungoci, din seriale de desene animte precum Viața cu Louie (Life with Louie), Curaj, câinele cel fricos (Courage, The Cowardly Dog) sau Ed, Edd și Eddy (Ed, Edd n Eddy),

Comandantul de navă Andrei Teodorescu este disponibil în World of Warships, pentru toți jucătorii din România: pentru a-l debloca, accesați această pagină și înregistrați-vă folosind codul “TEODORESCU”. Chiar dacă nu vă numărați printre primii norocoși cu acces la acest nou căpitan, nu vă faceți griji: comandantul Teodorescu va fi disponibil în mod gratuit pentru toți jucătorii de World of Warships de la mijlocul lunii aprilie 2024, prin intermediul unui eveniment special in-game.

World of Warships poate fi jucat gratuit pe PC: vă puteți începe aventura de comandant de navă accesând această pagină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?