Presa internațională scrie despre Patriarhul Daniel: ”Patriarhul Daniel, mesaj pentru migranții români”

Presa internațională scrie despre Patriarhul Daniel: ”Patriarhul Daniel, mesaj pentru migranții români”
Publicat: 15/08/2020, 14:46

Patriarhul Daniel a trimis un mesaj pentru Duminica Migranților Români, care va fi marcat anul acesta pe 16 august.

Cu ocazia Duminicii Migranților Români, felicităm toți ierarhii și slujitorii Sfintelor Altare Ortodoxe Române din străinătate pentru munca lor pastorală și misionară, pentru păstrarea și cultivarea credinței creștine ortodoxe, a spiritualității și identității românești, ca predicatori de filantropie și comuniune și tați milostivi ai celor care au nevoie.
Duminica Migranților Români este sărbătorită în Patriarhia Română în prima duminică după Adormirea Teotokosului, potrivit orthodoxtimes.com

Textul complet al Patriarhului Daniel al României:

Responsabilitate, speranță și solidaritate în vremuri de pandemie

Anul 2020 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul Solemn al îngrijirilor pastorale ale părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români din Patriarhia Română. Aceste două teme, solemne și comemorative, evidențiază două coordonate cu importanță majoră în viața și activitatea bisericii.

Proclamarea anului 2020 ca Anul Solemn al Îngrijirilor Pastorale ale Părinților și Copiilor urmărește să promoveze reperele biblice și patristice privind îngrijirea pastorală a părinților și copiilor, precum și modelul familiei creștine, precum și să sublinieze rolul pedagogiei creștine în societatea contemporană adăugând că, în contextul mai multor provocări pastorale, biserica are responsabilitatea de a identifica și de a aplica soluții care pot ajuta familia creștină în general.

Familia creștină a ocupat întotdeauna un loc central în învățătura noastră ortodoxă, reprezentând cel mai prețios cadru intim pentru cultivarea iubirii conjugale, parentale, filiale și frățești. Este o binecuvântare și o icoană a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate, un spațiu sacru al lucrării harului Preasfintei Treimi orientat spre viață și iubire veșnică.

În familie, relația dintre copii și părinți este înțeleasă în special din perspectiva relației omului cu Dumnezeu. Copiii nu sunt născuți numai pentru viața pământească, dar sunt născuți pentru a deveni, prin Botez, fii și fiice ale lui Dumnezeu prin har (Ioan 1: 12-13) și pentru a câștiga viața veșnică în Împărăția iubirii Preasfintei Treimi.

Creșterea spirituală a copiilor și tinerilor, prin cultivarea simultană a libertății și responsabilității, este esențială în societatea umană. Sfânta Evanghelie și tradiția bisericii subliniază importanța legăturii dintre viața spirituală și activitatea socială a omului, între rugăciune și acțiune, între devotament și generozitate, între Sfânta Liturghie și Filantropie.

Trăim astăzi într-o lume în care individualismul materialist își face simțită prezența din ce în ce mai mult, iar oamenii caută mai mult pentru bogăția materială tranzitorie decât pentru bogăția spirituală a credinței și generozității.

În același timp, trecem printr-o perioadă extrem de dificilă în ceea ce privește sănătatea și valoarea vieții, în care o mulțime de oameni sunt afectați de noua epidemie, care s-a răspândit la nivel mondial, o perioadă în care există o mare nevoie de rugăciune. și ajutor fratern, apropiere de Dumnezeu și solidaritate practică.

Această perioadă ne arată cât de fragilă este viața umană pe pământ și, prin urmare, cât de mult este nevoie pentru a păstra legătura cu Dumnezeu, Sursa vieții pământești și a vieții cerești veșnice. Prin urmare, este necesar să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire a credinței noastre prin rugăciune și creșterea iubirii noastre față de semenii noștri prin fapte bune.

Să ne luminăm viața prin rugăciune, citind Sfintele Scripturi, prin mărturisire și prin comuniune mai frecventă, dar și prin toate faptele bune, pentru a ajuta pe cei bolnavi, bătrâni și săraci.

Astăzi, Biserica Ortodoxă Română contribuie în mod sistematic și substanțial la ameliorarea suferinței oamenilor, prin activitatea liturgică, spirituală și pastorală și prin activitatea de asistență socială și filantropică.

Multe categorii de persoane defavorizate, persoane bolnave, copii din familii sărace și dependente sau cu părinții care lucrează în alte țări, persoane în vârstă singure abandonate de familiile lor, femei victime ale traficului de persoane sau victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, consumatori de droguri sau care au alte tipuri de dependențe, șomeri, săraci și alte persoane, sunt sprijinite prin numeroase programe și proiecte sociale derulate la nivelul Patriarhiei Române.

La acestea se adaugă atât asistența religioasă realizată de preoții de caritate în unitățile militare, penitenciare, spitale și unități sociale, cât și activitatea social-filantropică a voluntarilor din parohi.

Cu ocazia Duminicii Migranților Români, felicităm toți ierarhii și slujitorii Sfintelor Altare Ortodoxe Române din străinătate pentru munca lor pastorală și misionară, pentru păstrarea și cultivarea credinței creștine ortodoxe, a spiritualității și identității românești, ca predicatori de filantropie și comuniune și tați milostivi ai celor care au nevoie.

Vă exprimăm recunoștința și aprecierea tuturor celor care susțin activitățile pastorale, educaționale și social-filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române, precum și tuturor românilor ortodocși miloși sau generoși.

Îi îndemnăm să continue cu mult zel și bucurie genoul lor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!