ELTON JOHN, ultimul concert din carieră, după mai bine de jumătate de secol de turnee. Mesajul cu care i-a lăsat fără replică pe fani

ELTON JOHN, ultimul concert din carieră, după mai bine de jumătate de secol de turnee. Mesajul cu care i-a lăsat fără replică pe fani
Elton John, ultimul concert din carieră, după mai bine de jumătate de secol de turnee. Mesajul cu care i-a lăsat fără replică pe fani / Sursa FOTO: tudojaexiste.com.br
Publicat: 09/07/2023, 16:49

„Nu vă voi uita niciodată”, le-a spus Elton John spectatorilor prezenţi duminică seară, 8 iulie 2023, la concertul din cadrul turneului de adio al cântăreţului.

Peste 7 milioane de spectatori au urmărit online Festivalul Glastonbury, organizat în sud-estul Angliei, care a reprezentat retragerea din scenă a marelui Elton John.

Cum și-a încântat fanii Elton John

Purtând un costum auriu şi ochelari cu lentile roşii, starul pop, în vârstă de 76 de ani, a fost aclamat de spectatori în momentul în care a apărut pe scenă, înainte de a se instala în faţa pianului şi de a interpreta cântecul „Pinball Wizard”, un single de pe coloana sonoră a filmului „Tommy” (1975), adaptat după opera rock omonimă a trupei The Who.

Elton John a cântat şi piesa „The Bitch is Back”, apoi s-a adresat spectatorilor: „Este o seară foarte specială şi emoţionantă pentru mine, acesta este probabil ultimul meu spectacol în Anglia, în Marea Britanie, aşa că am tot interesul să cânt bine”.

Răspunzând acestei provocări, Elton John a interpretat în minutele care au urmat o serie de piese emblematice din repertoriul său, precum „Your Song„, „Candle In The Wind”, „Crocodile Rock” şi „I’m Still Standing”.

Starul britanic i-a dedicat apoi cântecul „Don’t Let The Sun Go Down On Me” bunului său prieten George Michael, despre care a spus că a fost o sursă de inspiraţie. George Michael, care a murit de Crăciun în 2016, ar fi împlinit duminică vârsta de 60 de ani.

Cine l-a însoțit pe scenă pe Elton John

În timpul concertului său de adio, care a durat două ore, Elton John a fost însoţit pe scenă de patru invitaţi.

Mai întâi, starul britanic a cântat alături de London Community Gospel Choir şi de Jacob Lusk, din grupul soul-pop Gabriels. Apoi, alături de Stephen Sanchez, Elton John a reluat unul dintre cântecele tânărului artist american în vârstă de 20 de ani.

Puţin mai târziu, starul britanic a împărţit scena cu Brandon Flowers, solistul trupei The Killers, alături de care a interpretat piesa „Tiny Dancer”, înainte să cânte cu Rina Sawayama single-ul „Don’t Go Breaking My Heart”.

Elton John a încheiat într-o manieră spectaculoasă concertul său de la Glastonbury, interpretând cântecul „Rocket Man”, finalizat cu un solo energic la pian şi un foc de artificii.

În timpul acestui concert, despre care a spus că nu îl va uita niciodată, Elton John le-a mulţumit spectatorilor pentru faptul că s-au îmbrăcat elegant pentru această ocazie specială şi pentru „cei 52 de ani de iubire şi loialitate”.

„A fost cel mai bun moment din viaţa mea. Nu vă voi uita niciodată, sunteţi în mintea mea, în inima mea şi în sufletul meu, aţi fost incredibili – Elton John

Elton John a fost aşteptat de zeci de mii de spectatori în faţa celebrei Pyramid Stage de la Glastonbury.

„A fost pentru prima dată când am fost invitat să cânt la Glastonbury”, declarase Elton John la sfârşitul lunii mai într-un interviu pentru BBC. „Invitaţia a venit la momentul potrivit, eu cred în destin şi aceasta este cea mai magnifică modalitate pentru a termina concertele în Anglia”, a mai spus starul britanic.

Intitulat „Farewell Yellow Brick Road”, ultimul turneu al cântăreţului cu 300 de milioane de discuri vândute la nivel mondial a debutat în 2018 şi trebuia să dureze iniţial trei ani, având în program peste 300 de concerte. Însă, turneul a fost perturbat de pandemia de coronavirus, o operaţie la şold pe care starul pop a suferit-o în 2021, precum şi de un test pozitiv la Covid-19, în 2022.

Printre ceilalţi headlineri ai Festivalului Glastonbury 2023 s-au aflat Lana Del Ray, Lewis Capaldi, Arctic Monkeys, Amadou & Mariam şi Rick Astley, notează The Guardian.

Vineri seară, trupa americană Foo Fighters, pentru prima dată după 25 de ani în programul festivalului, a susţinut un concert surpriză. Dave Grohl, solistul Foo Fighters şi fostul toboşar al trupei Nirvana, a fost invitat să se alăture pe scenă celor de la Guns N’ Roses – la prima participare la Glastonbury -, alături de care a interpretat o versiune inedită a piesei „Paradise City”.

Festivalul Glastonbury, unul dintre cele mai ample evenimente muzicale din lume, primeşte anual aproximativ 200.000 de spectatori.

La începutul lunii noiembrie, biletele s-au epuizat în puţin mai mult de o oră pentru ediţia din 2023, în pofida preţurilor destul de ridicate, care au ajuns în acest an la aproape 400 de euro.

Peste 7,3 milioane de telespectatori au urmărit concertul lui Elton John

Concertul spectaculos susţinut de Elton John la Glastonbury, a fost vizionat de 7,3 milioane de telespectatori, potrivit Reuters.

Elton John, în vârstă de 76 de ani, unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile, nu va mai susţine turnee după finalizarea seriei sale actuale de concerte şi a ales faimoasa scenă Pyramid, de la Glastonbury, pentru a-şi delecta pentru ultima dată publicul din ţara sa natală.

Alături de cei peste 100.000 de spectatori prezenţi la Worthy Farm, 7,3 milioane de persoane au urmărit show-ul cântăreţului britanic la postul de televiziune BBC, o audienţă mult mai mare decât cei 2,5 milioane de telespectatori care au vizionat anul trecut concertul susţinut de Paul McCartney la Glastonbury, care a fost televizat cu un anumit decalaj.

De-a lungul uneia dintre cele mai strălucitoare cariere din industria de divertisment, artistul britanic a vândut peste 300 de milioane de discuri în lumea întreagă, a fost recompensat cu cele mai importante premii din industria muzicală şi a strâns milioane de lire sterline pentru a susţine lupta globală împotriva HIV/SIDA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii