Prima pagină » Diverse » TEST IQ | 6 – 4 = 5 este greșit. Mutați un chibrit, pentru a transforma egalitatea într-una corectă

TEST IQ | 6 – 4 = 5 este greșit. Mutați un chibrit, pentru a transforma egalitatea într-una corectă

TEST IQ | 6 - 4 = 5 este greșit. Mutați un chibrit, pentru a transforma egalitatea într-una corectă

 6 – 4 = 5 este greșit. Mutați un chibrit, pentru a transforma egalitatea într-una corectă. Acest tip de puzzle este unul numai bun pentru a stimula creativitatea. Tu poți să îl rezolvi?

Pentru a transforma egalitatea de mai sus într-un corectă, trebuie să muți un singur băț. Timpul este însă limitat. Tu poți să corectezi egalitatea în cel mai scurt timp?

Acest tip de exercițiu stimulează creativitatea și este numai bun pentru cei care vor să-și mențină creierul activ. Exercițiul mai stimulează și imaginația, așadar nu îl rata.

Dacă nu ai reușit să dai soluția corectă, te ajutăm noi: trebuie doar să muți un băț de chibrit de la 6 și astfel se transformă în 9. Prin urmare: 9-4=5.

Ce este coeficientul de inteligență

Coeficientul de inteligență este un concept și un scor derivate din diferite teste standardizate, prin care se înceracă măsurarea inteligenței. Prin urmare, este o formă de cuantificare a inteligenței umane. Există mai multe tipuri de inteligență, și anume:

  • Logico-matematică;
  • Vizual-spațială;
  • Verbal-lingvistică;
  • Interpersonală (emoțională).

Inteligența care se măsoară prin teste IQ se referă în special la agilitatea mintală, la capacitatea și viteza de înțelegere, dar și la ușurința prin care se fac raționamentele. Prin natura metodei de determinare, se poate spune că acesta este cea mai apropiată de inteligența logico-matematică.

Adesea, inteligența este confundată cu înțelepciunea, cunoașterea, capacitatea de memorare sau alte abilități ale minții umane. Confuzia, dar și multitudinea de tipuri de inteligență, face ca definiția conceputului să fie influențată de contextul în care este folosită.

William Stern a definit inteligența ca fiind aptitudinea general a individului de a-și adapta conștient gândirea unor cerințe noi. De precizat este că primele teste psihometrice de măsurare a inteligenței au fost puse la punct de Alfred Binet, la începutul secolului al XX-lea.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele