Test IQ pentru șoferi, cu 10 întrebări | Prima: Care e ordinea de trecere prin intersecția aceasta?

Publicat: 04/05/2022, 09:52

Prioritatea de trecere este un capitol esențial pentru siguranța participanților la trafic – fie că vorbim de  șoferi, pasageri sau pietoni – și există numeroase teste și resurse online pentru cei care vor să meargă la examenul pentru permisul de conducere auto, dar și pentru cei care vor să își testeze sau împrospăteze cunoștințele.

Una dintre întrebările Direcției Regim Permise De Conducere și înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) la categoria B, B1, Tr vizează regulile de prioritate de trecere în intersecție.

De exemplu: Care e ordinea de trecere prin intersecția din imaginea atașată?

Rezolvarea la test se regăsește în galeria atașată, cu zece întrebări și tot atâtea răspunsuri.

Pentru a avea răspunsul corect, trebuie cunoscute prevederile din Codul Rutier, așa cum indică publicația de specialitate SoferOnline.

Art. 57

(1) La intersecțiile cu circulație nedirijată, conducătorul de vehicul este obligat să cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreaptă.

Art. 59

(2) În intersecții, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligați să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează și care circulă din partea dreaptă.

La data de 31 decembrie 2021, parcul auto al României era format din peste 9,6 milioane de vehicule, dintre care peste 7,6 milioane de autoturisme, conform statisticilor oficiale ale  Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor https://www.drpciv.ro/news-and-media/statistica

Așadar, potrivit regulilor de circulație, răspunsul este … atașat în galeria foto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase