Vasile Blaga, la GÂNDUL LIVE: Cătălin Predoiu ar fi o variantă valabilă pentru prezidențiale. Ce spune liderul PDL despre șansele Elenei Udrea

Publicat: 01/10/2013, 23:09
Actualizat: 13/07/2016, 22:33

La o zi de la stabilirea strategiei de alegere a prezidențiabilului, președintele PDL, Vasile Blaga, a susținut, la GÂNDUL LIVE, că o variantă valabilă a democrat-liberalilor pentru cursa pentru Cotroceni este prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu. O intrare în competiția internă a Elenei Udrea nu a fost exclusă de liderul PDL care a precizat că fostul ministru al Dezvoltării trebuie „să își facă o evaluare” înainte de a lua o decizie.

„Cred că domnul Predoiu este o variantă valabilă pentru prezidențiale și cred că în fiecare zi care trece se validează ca om politic serios. el a fost tehnocrat apreciat, dar tot mai mult crește ca om politic”, a spus Blaga. El a adăugat că fostul ministru al Justiției nu și-a anunțat încă intenția de a se înscrie în competiția internă.

Întrebat dacă Elena Udrea ar fi un candidat bun pentru prezidențiale, Blaga a răspuns: „Nu decid eu, decid colegii. Prima dată trebuie să își facă o evaluare domnia sa și după aceea o va face partidul. E o mare responsabilitate să te înscrii într-o astfel de competiție”.

Cât privește o posibilă tensiune printre democrat-liberali dacă Elena Udrea va intra în competiție, liderul PDL a spus că miza nu mai este aceeași, iar dacă cineva va încerca să deturneze dezbaterea, îl va avea ca adversar.

„Nu cred că vor fi tensiuni. Sper și am convingerea într-o competiție corectă și deschisă. Oricine ar vrea să ducă dezbaterea într-o altă zonă în afara de ceea de a convinge că e cea mai bună variantă pentru partid mă va avea ca adversar”, a spus Blaga, care a comentat că, din punctul său de vedere, un candidat femeie ar putea fi susținut de români pentru Cotroceni. „Dumneavoastră ați vorbit despre Elena Udrea, dar sunt și alte doamne valoroase care ar putea în competiție și ar avea susținere populară. Monica Macovei , de exemplu”, a arătat liderul PDL.

VEZI AICI CE SPUNE VASILE BLAGA DESPRE ROȘIA MONTANĂ

„O susțin cu toată forța pe Monica Macovei. Elena Băsescu nu și-a depus candidatura pentru europarlamentare”

Până la prezidențiale însă, Monica Macovei este favorită pentru lista pentru europarlamentare. Vasile Blaga a spus că o susține, însă, dacă aceasta va ocupa prima poziție, decizia aparține partidului, a precizat el.

„Eu o susțin cu toată forța, asta(poziția pe listă-n.r.) o vom decide în partid. Nu va întâmpina nicio rezistență, o vor susține toți”, a spus liderul PDL, adăugând că fiecare organizație a democrat-liberalilor va propune câte patru candidați pentru europarlamentare, decizia urmând să fie luată de Colegiul Director.

Cât privește o posibilă candidatură a Elenei Băsescu pentru un nou mandat de eurodeputat, Blaga a spus că fiica președintelui nu s-a înscris în cursă, deși este membru PDL. „Nu știu dacă va candida, niciodată nu am auzit-o în sensul că își dorește să candideze din partea PDL. Nu și-a depus candidatura”, a arătat liderul PDL.

Colegiul Director al PDL a stabilit luni ca în perioada 7 octombrie – 15 decembrie democrat-liberalii se pot înscrie în competiția internă pentru desemnarea candidatului la prezidențiale.

„Colegiul Director a stabilit calendarul desemnării de către PDL a candidatului la funcția de președinte al României. Cei care vor dori să se înscrie în cursă vor trebui să facă acest lucru în perioada 7-14 octombrie, pentru a avea la dispoziție două luni de zile pentru ca să-și prezinte proiectul pentru România”, a declarat Vasile Blaga, la finalul ședinței conducerii PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Solistul celebru care s-a VINDECAT de cancer! A fost la un pas de moarte, dar...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii