Vela, după tragedia de la Neamț: Toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi trași la răspundere / Deciziile din ședința operativă a MAI

Vela, după tragedia de la Neamț: Toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi trași la răspundere / Deciziile din ședința operativă a MAI
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne / Sursa: MAI
Publicat: 15/11/2020, 13:18
Actualizat: 15/11/2020, 14:29

Ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări, duminică, că toți cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia care s-a produs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț vor fi trași la răspundere.

Conform unui comunicat transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne, încă din seara zilei de 14 noiembrie, conform dispozițiilor Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, o echipă mixtă, formată din specialiști în investigații criminale de la nivelul Inspectoratului General al Poliței Române, dar și specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a deplasat în Municipiul Piatra-Neamț pentru a cerceta cauzele care au dus la producerea incendiului.

Zece persoane, bolnavi COVID-19, și-au pierdut viața în incendiul de sâmbătă de la SJU Piatra Neamț. Alți șase pacienți care au scăpat din iadul incendiului de la secția ATI au ajuns noaptea trecută la Spitalul din Lețcani, unde sunt evaluați constant, trei dintre ei fiind în stare mai gravă. Medicul care a suferit arsuri grave a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale.

„Verificările de la fața locului vin în susținerea activității Parchetului General care gestionează ancheta penală”, se arată în documentul citat.

Procurorii Parchetului General au ajuns, duminică, la Piatra Neamţ şi au început cercetările în secţia de terapie intensivă. Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că este clar că mai multe probe sunt compromise, însă din ceea ce se poate folosi şi în baza altor expertize se va stabili ce s-a întâmplat.

O nouă ședință operativă

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a convocat, la ora 13.00, o nouă ședință operativă la sediul MAI, la care vor participa Secretarul de stat Bogdan Despescu impreună cu Inspectorul general al Poliției Române și conducerea Institutului Național de Criminalistică pentru evaluarea situației existente până la această oră și stabilirea de noi măsuri operative, astfel încât cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia care s-a produs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț să fie trași la răspundere în cel mai scurt timp.

În urma ședinței, s-a decis trimiterea la fața locului a Directorului Institutului Național de Criminalistică, comisarul șef de poliție Romică Potorac, pentru susținerea echipei de cercetare la fața locului.

În plus, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliștilor împotriva infecțiilor cu noul coronavirus, cât și a substanțelor chimice degajate în urma incendiului

Potrivit repezentanților MAI, pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la fața locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamț la Institutul Național de Criminalistică.

Pentru coordonarea misiunii de transport între locul cercetării și INC, a fost desemnat adjunctul IGPR, chestor de poliție Florin Brăcea.

De la ora 14.00, Marcel Vela urma să meargă la sediul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, unde va participa la videoconferința cu reprezentanții DSP, IGSU din teritoriu, cât și cu demnitarii de la nivel central responsabili pe situații de urgență și sănătate, activitate ce va fi coordonată de prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat MAI.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația