Vela, după tragedia de la Neamț: Toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi trași la răspundere / Deciziile din ședința operativă a MAI

Redactor:
Madalina Prundea
Vela, după tragedia de la Neamț: Toți cei care vor fi găsiți vinovați vor fi trași la răspundere / Deciziile din ședința operativă a MAI
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne / Sursa: MAI

Ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări, duminică, că toți cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia care s-a produs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț vor fi trași la răspundere.

Conform unui comunicat transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne, încă din seara zilei de 14 noiembrie, conform dispozițiilor Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, o echipă mixtă, formată din specialiști în investigații criminale de la nivelul Inspectoratului General al Poliței Române, dar și specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a deplasat în Municipiul Piatra-Neamț pentru a cerceta cauzele care au dus la producerea incendiului.

Zece persoane, bolnavi COVID-19, și-au pierdut viața în incendiul de sâmbătă de la SJU Piatra Neamț. Alți șase pacienți care au scăpat din iadul incendiului de la secția ATI au ajuns noaptea trecută la Spitalul din Lețcani, unde sunt evaluați constant, trei dintre ei fiind în stare mai gravă. Medicul care a suferit arsuri grave a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale.

„Verificările de la fața locului vin în susținerea activității Parchetului General care gestionează ancheta penală”, se arată în documentul citat.

Procurorii Parchetului General au ajuns, duminică, la Piatra Neamţ şi au început cercetările în secţia de terapie intensivă. Procurorul general Gabriela Scutea a declarat că este clar că mai multe probe sunt compromise, însă din ceea ce se poate folosi şi în baza altor expertize se va stabili ce s-a întâmplat.

O nouă ședință operativă

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a convocat, la ora 13.00, o nouă ședință operativă la sediul MAI, la care vor participa Secretarul de stat Bogdan Despescu impreună cu Inspectorul general al Poliției Române și conducerea Institutului Național de Criminalistică pentru evaluarea situației existente până la această oră și stabilirea de noi măsuri operative, astfel încât cei care vor fi găsiți vinovați de tragedia care s-a produs la Spitalul Județean din Piatra-Neamț să fie trași la răspundere în cel mai scurt timp.

În urma ședinței, s-a decis trimiterea la fața locului a Directorului Institutului Național de Criminalistică, comisarul șef de poliție Romică Potorac, pentru susținerea echipei de cercetare la fața locului.

În plus, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliștilor împotriva infecțiilor cu noul coronavirus, cât și a substanțelor chimice degajate în urma incendiului

Potrivit repezentanților MAI, pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la fața locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamț la Institutul Național de Criminalistică.

Pentru coordonarea misiunii de transport între locul cercetării și INC, a fost desemnat adjunctul IGPR, chestor de poliție Florin Brăcea.

De la ora 14.00, Marcel Vela urma să meargă la sediul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, unde va participa la videoconferința cu reprezentanții DSP, IGSU din teritoriu, cât și cu demnitarii de la nivel central responsabili pe situații de urgență și sănătate, activitate ce va fi coordonată de prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat MAI.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Cercetătorii lucrează pentru a preveni o nouă pandemie. A fost descoperit coronavirusul de 10 ori...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide